ERDON Helyi hírek

2016.03.23. 09:49

Új kivitelező, új burkolattípus

A Szent László tér felújításának kivitelezője nyerte el a Fekete Sas Palota passzázsának újraburkolási munkálatait is.

A Szent László tér felújításának kivitelezője nyerte el a Fekete Sas Palota passzázsának újraburkolási munkálatait is.

A Drumuri Orăşeneşti és az olasz Porfido ed Arte konzorcium végzi majd el a munkát, amelynek során mozaikolás helyett márvány és gránitburkolatot kap majd a passzázs. A munkálatot a két említett vállalat 1,7 millió lejes áron (plusz áfa) nyerte el a közbeszerzési eljáráson, amelyen részt vettek az Abed Nego, a Marmo Rexton és az Euras cégek is egy közös ajánlattal. A kivitelezési szerződést a fellebbezési időszak lejárta után, vagyis a jövő héten fogják aláírni, akkortól kezdődhet meg a munkálat is, ami Mircea Malan alpolgármester reményei szerint június végére be is fejeződik.

A munkát több részletben végzik el, hogy a passzázs belső homlokzatait végző Constructorul Sălard cégnek legyen ideje befejezni saját munkálatait. A burkolást tehát a passzázs Zöldfa (Alecsandri) utcai bejáratától kezdik meg. A nagyváradi helyi tanács tavaly októberi döntése értelmében a mozaikburkolás helyett két szürke árnyalatú Verona Rosso tipusú márványt helyeznek le a passzázsban, ugyanis korábban egyetlen mozaikoló cég sem jelentkezett a város által a passzázs újraburkolására kiírt közbeszerzési eljárásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!