ERDON Helyi hírek

2016.03.31. 11:10

Nyílt nap volt a Művészetiben

Szerdán nyílt délutánt szerveztek a Művészeti Líceumban a magyar gyermekek, fiatalok és szüleik számára, nagy érdeklődés közepette. Elhangzott, hogy külsős zene osztályt is indítanak.

Szerdán nyílt délutánt szerveztek a Művészeti Líceumban a magyar gyermekek, fiatalok és szüleik számára, nagy érdeklődés közepette. Elhangzott, hogy külsős zene osztályt is indítanak.

Március 30-án délután iskolabemutatót szerveztek a váradi Művészeti Líceum dísztermében azoknak a diákoknak, illetve szüleiknek, akik a 2016/17-es tanévben magyar tagozatra szeretnének jelentkezni.

A rendezvény keretén belül beszédet mondott Huszár István alpolgármester és Kéry Hajnal főtanfelűgyelő-helyettes, a megjelent szülőket és gyermekeket pedig Bondor Mihaela igazgatónő és Rácz Eliza aligazgatónő köszöntötték.

Az érdeklődők megismerkedhettek a szaktanárokkal, megtekinthették az iskola műtermeit, és betekintést nyerhettek az iskola életébe. Bemutatásra kerültek az iskolában zajló szakoktatások, melyek kapcsán Schneider Arnold, a zenekatedra vezető tanára bemutatta a zene- és hangszeroktatást. Elhangzott, hogy az V. osztályba jelentkező diákoknak lehetőségük van a következő hangszeroktatásokban részesülni: gitár, mélyhegedű, nagybőgő, fuvola, cselló, kürt, trombita, oboa, szaxofon, hárfa, trombon és zongora-mellékszak. Ugyanakkor a IX. osztályba jelentkező diákok is hangszeroktatásban részesülhetnek, vagy választhatják a klasszikus ének szakot. A külsős magyar tagozatos zeneoktatásról Nagy Viola tanárnő beszélt.

Tehetségfelmérő próbák

A képzőművészeti szakot Rácz Eliza aligazgatónő mutatta be. Arra hívta fel a figyelmet: az V. osztályban a diákok rajz, festészet és mintázás szakoktatásban részesülnek, míg a líceumi osztályba jelentkező diákok grafika, festészet, kerámia, divattervezés, textil- és mintatervezés gyakorlatát sajátíthatják el. Az V. osztályba már jelentkezhetnek a diákok az iskola titkárságán, majd egy tehetségfelmérő vizsgán kell részt venniük.

A IX. osztályba való felvételire május 23-24-én lehet beiratkozni. A tehetségfelmérő próbák május 25-28. között zajlanak. Hangsúlyozta: a nagy érdeklődésre való tekintettel a 2016/17-es tanévben az iskola külsős zene osztályt is indít, és már várják a jelentkezőket. A jelentkezők bővebb információkat az iskola titkárságán kaphatnak a 0259-411-274-es, 0359-802-306-os telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!