ERDON Helyi hírek

2016.03.14. 14:27

Figyeljenek online vásárláskor!

Ez az év az online kereskedelem jegyében telik – legalábbis az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, amelyik ezt a tematikát helyezi előtérbe idén. Amúgy március 15-én van a Fogyasztóvédelmi Világnap.

Ez az év az online kereskedelem jegyében telik – legalábbis az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, amelyik ezt a tematikát helyezi előtérbe idén. Amúgy március 15-én van a Fogyasztóvédelmi Világnap.

Tudja Ön, melyek az alapjogai fogyasztóként? Nos, nyolc ilyen van, mégpedig a következők: az alapvető szükségletek kielégítéséhez való jog, a veszélyes termékek és eljárások ellen való tiltakozás joga, a megfontolt választáshoz szükséges tények ismeretének joga, a különféle termékek és szolgáltatások közötti választás joga, a kormány irányelveinek meghatározásába és a végrehajtásba való beleszólás joga, a megalapozott panaszok tisztességes rendezéséhez való jog, a tájékozott és tudatos fogyasztóvá váláshoz szükséges ismeretek és tudás elsajátításához való jog, az egészséges és elviselhető környezetben való élethez való jog.

A fogyasztói jogok védelmét első alkalommal John F. Kennedy amerikai elnök fogalmazta meg nyilvánosan 1962. március 15-én, melynek tiszteletére azóta ezen a napon tartják a fogyasztók világnapját. Kennedy fellépésének hatására ismerték el nemzetközileg is, majd az egyes kormányok és az Egyesült Nemzetek Szervezete is a vonatkozó alapvető jogokat – de a világnapot ezen a napon jó húsz évvel később, 1983-ban ünnepelték először. Újabb két évvel később az egyre erősödő fogyasztói világmozgalom nyomására és a Fogyasztóvédelmi Világszervezet (CI) lobbitevékenységének köszönhetően 1985 áprilisában az ENSZ közgyűlése hivatalosan is deklarálta – további négy ponttal kiegészítve – a fogyasztók nyolc alapvető jogát. A CI és tagszervezetei a fogyasztóvédelem fontossága és a fogyasztói jogok propagálása mellett minden évben egy-egy téma köré szervezik a naphoz kapcsolódó kampányt.

Nálunk (is)

A román szakhatóság idei tematikája az online kereskedelem. A fogyasztóvédelem megyei vezetője, dr. Bura Giani Cătălin emlékeztetett: ez az ágazat nagy fejlődésben van most Romániában is. Ez az ország – és Magyarország is – azon európai országok közé tartozik, ahol a leggyorsabban fejlődik az online kereskedelem, bár Európában Nagy-Britannia és Németország vezet ebben. Több ezer online üzlet működik Romániában, és évente több száz millió eurós üzleti forgalmat bonyolítanak. A román online üzletek szövetségének elnöke, Marius Ghenea szerint évente 20–25%-kal nőhet ez a piac, és hamarosan már egymilliárd eurós forgalmat fog kitenni.

Az EU 2011-ben direktívában szabályozta e piacot, és Románia 2014-ben, a 34-es számú kormányrendelettel vette át az intézkedéseket. A hazai szabályozás fő pontjait Bura Giani Cătălin összegezte. Eszerint tilos bújtatott illetékeket, díjakat elhelyezni online szolgáltatásokban (ezek közül a leggyakoribbak a horoszkópos szolgáltatások és a mindenféle úgymond csodareceptek, amelyek látszólag ingyenesek, később azonban fizettetnek értük). A kereskedőknek online is fel kell tüntetniük a végső fogyasztói árat, a szakhatóság pedig a vásárlóktól azt kéri, ne fizessenek utólag semmiféle pluszt, ami nem volt eleve feltüntetve. Tilos eleve beikszelt opciókat feltüntetni, amelyekről csak úgy mondhat le a vásárló, ha észreveszi az adott, előre bejelölt rovatot, és kiszedi onnan a „pipát”.

Az Unióban eddig alkalmazott 7-ről 14 napra nő az a határidő, amelyen belül a vásárló bármilyen okból meggondolhatja magát, és lemondhat a kért szolgáltatásról, vagy visszaküldheti az árucikket. További tizennégy napon belül vissza kell kapniuk a pénzüket, a kiszállítási díjat is beleértve. Nem lehet plusz illetéket kérni semmilyen alternatív (például kártyás) fizetésért, és a fogyasztókkal való kapcsolattartásra használt telefonvonalak nem lehetnek emelt díjasok.

Tájékoztatni kell

Sok panasz van a multimédiás és IT-termékekre – ezzel kapcsolatban a szabályozás kimondja: alaposabban kell tájékoztatni a termékek kompatibilitásáról, szoftver- és hardver-jellemzőiről. A fogyasztóvédelem megyei vezetője azt tudatta, hogy március 14-től március 17-ig tart Biharban az az akciójuk, amelynek révén felhívják az érintett kereskedők figyelmét az előírásokra – aztán azonban azt jelezte, hogy ilyen akciókat lényegében egész évben tartanak…

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!