ERDON Helyi hírek

2016.03.04. 11:21

Díjat nyert a Caritas önkéntese

Az idősgondozás terén kifejtett kiváló munkáért díjat kapott Sonja van Kessel, a nagyváradi Caritas Catolica állandó önkéntese, aki évek óta odaadó támogatója a Caritas nagyváradi idősotthonainak.

Az idősgondozás terén kifejtett kiváló munkáért díjat kapott Sonja van Kessel, a nagyváradi Caritas Catolica állandó önkéntese, aki évek óta odaadó támogatója a Caritas nagyváradi idősotthonainak.Március 1-jén immár negyedik alkalommal szervezte meg önkéntes-gáláját a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO). Az esemény keretében az idősgondozás terén kifejtett kiváló munkáért díjat kapott Sonja van Kessel, a nagyváradi Caritas Catolica állandó önkéntese is, aki évek óta odaadó támogatója a Caritas nagyváradi idősotthonainak. A Romániában letelepedett holland származású asszony heti hat órában foglalkozik önkéntesen a váradi szépkorúakkal: szerdánként a Szent Erzsébet Idősotthon, csütörtökönként pedig a Szent Márton Idősotthon lakóival tölt el 3–3 órát. Kézműves-foglalkozásokat, táncesteket és számos egyéb szabadidős tevékenységet szervez az aktív időseknek. Munkáját mindig optimizmussal, humorral, együttérzéssel, kreativitással és odaadással végzi. Amellett hogy szabadidejét áldozza az idősekért, rendszeresen vásárol önerőből a lakók számára édességeket, üdítőitalokat és egyéb olyan kellékeket, amelyek feldobnak egy-egy eseményt. A tevékenységekbe rendszeresen bevonja családját is. Fia, Niels, aki mesterszakácsként dolgozik Hollandiában, több alkalommal is főzött vagy sütött már ínycsiklandó fogásokat az idősotthonok lakóinak, amelyekhez a szükséges alapanyagot is ők biztosították. Rendszeresen részt vesznek ugyanakkor a bentlakók születésnapjainak, névnapjainak megünneplésében.

Aktív és kitartó

„Sonja a legaktívabb és legkitartóbb önkéntesünk. Az ő pozitív hozzáállása és értékes segítsége nélkül el sem tudjuk képzelni a csapatunkat” – nyilatkozta Dombi Andrea, a Szent Márton Idősotthon szociális asszisztense. „Bármilyen önkéntesség végzése személyes fejlődéshez vezet. Olyan szociális képességeket fejleszt ez által az ember, mint a szolidaritás, a tolerancia, a társadalmi felelősségvállalás, valamint a hit abban, hogy bármelyik ember képes jó irányban változtatni a közösség életén” – nyilatkozta Arina Moş, az ASCO vezetője. A gála keretében hat kategóriában díjazták a szociális szolgáltatások területén tevékenykedő önkénteseket. Elismerésben részesültek többek közt a gyermekvédelemben, a sérült személyek gondozásában, a szegények étkeztetésében, a közösségben és a családvédelemben dolgozó önkéntesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!