ERDON Helyi hírek

2016.02.01. 16:42

Mikó István: a főétel a humor lesz!

A sokoldalú művész, Mikó István február 4-én újra fellép városunkban. A gyomor örömei című vidám kabaréműsorában partnere Szabó Anikó lesz, aki Nagyváradról származik.

A sokoldalú művész, Mikó István február 4-én újra fellép városunkban. A gyomor örömei című vidám kabaréműsorában partnere Szabó Anikó lesz, aki Nagyváradról származik.

Mikó István. Van, ki e nevet nem ismeri? Van, ki művészetét, munkásságát nem ismeri? Mikó István nem csak Magyarországon népszerű, hanem a határokon túl élő magyarok körében is szeretik és tisztelik. Olyan értékeket közvetít az emberek felé, amiért mindenki hálás. Elismerésünk nem csak a művészi teljesítményének szól, hanem emberségének is. Megteremtette az utánozhatatlan Mikó stílust, alakításaiban, verseiben, zenéiben, színdarabjaiban egyaránt. A sokoldalú művész február 4-én újra fellép Nagyváradon. A gyomor örömei című vidám kabaréműsorában partnere Szabó Anikó lesz, aki Nagyváradról származik.

„Szívesen térek vissza”

– Nagyon régen a párommal már felléptünk a nagyváradi Színházban. Most a Városi Művelődési Házban adunk elő vidám jeleneteket, melyek mind az evés és az ivás körül forognak – nyilatkozta Mikó István. – Az ötletet az egyik kedvenc íróm, Krúdy Gyula adta. A dalok is ezt a témát járják körbe. Én amúgy is szeretem a finom ételeket, mint például a húslevest rengeteg tésztával, „hogy megálljon benne a kanál”. Krúdy is így szerette. Utazásaim során inkább előbb elindulok az előadás helyszínére, hogy útközben még legyen időm egy jót enni valamelyik vendéglőben. Ilyenkor örül a gyomrom a finom falatoknak. Nagyvárad az elmúlt évtizedekben nagyon sokat fejlődött és ezt most nem csak a vendéglőire és azok választékaira értem. Szívesen térek vissza ebbe a gyönyörű városba, ahol mindig szeretettel fogad a közönség. Remélem, még sokszor lesz alkalmam találkozni velük és kölcsönösen felvidítani egymást. Február 4-én este „vacsorázzunk” együtt. A főétel a humor lesz, amiből mindenki nagy kanállal „ehet” majd. Jó nevetést kívánok hozzá!

Mikó István nem csak remek színész, hanem a magyar kultúra terjesztésében élenjáró művész, akinek gazdag, negyven éves munkásságát csak szerénysége múlja felül. „Egyetlen mozdulata az alázatnak nagyobb hőstett, mint minden mohó produkció, melyet az emberek megtapsolnak.” (Márai Sándor: Füves könyv)

A gyomor örömei

Örök igazság, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út! A nézők szívéhez pedig a nevetésen át! Az előadásra csütörtökön 18 órától kerül sor a Városi Művelődési Házban (régi ARLUS). Belépőket a Sas palotabeli RMDSZ-székházban lehet kapni korlátozott számban. A belépő ára 15 lej. Ez a vidám, zenés kabaré olyan kiváló szerzők jeleneteiből áll, mint Nóti Károly, Krúdy Gyula, Gábor Andor és Szilágyi György. Ezen kívül a monológok, versek, paródiák és dalok is mind az evésről és az ivásról, vagyis a gyomor örömeiről szólnak. És aki a felhőtlen szórakozásról gondoskodik: Mikó István. A nevettetésben partnere: Szabó Anikó. Ezt „jól kifőzték”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!