ERDON Helyi hírek

2016.02.07. 17:35

Korszerű vízóra-távleolvasás Nagyváradon

A váradi Vízművek beszerezte az első kontingenst, 17.470 darabot azokból a korszerű vízórákból, melyek állását távleolvasókkal lehet mérni.

A váradi Vízművek beszerezte az első kontingenst, 17.470 darabot azokból a korszerű vízórákból, melyek állását távleolvasókkal lehet mérni.Ezeket a következő utcákban kezdték el felszerelni: Bunyitay Vince, Crângului, Crivăţului, Cucului, Dornei, Gutuilor, Harghitei, Molidului, Valea Nucului, Vămii, Cântăreţului, Căpşunilor, Isaac Dunaevski, Gurghiului, Inului, Lirei, Moviliţei, Plantelor, Rectorului, Torentului, Prislopului, Cornului, Parângului, Filatov, Popasului, Cucului, Zmeurei, Avicena, CFR-pavilonok, Matei Corvin, Apelor, Pelicanului, Plugului, Nicolae Filimon, Petru Hristofor, Mărgelelor, Drumul Hotarului, Suişului, Bajor Andor, Cramei, Uzinelor, Merilor, Episcop Ion Alexi, G. A. Petre, Gheorghe Ciuhandru, Dealului, Ciucaşului, Alexandru Todea, Nicolae Filimon, Aurel Pavel Bănuţ, Cimbrului, Brumei, Nordului, Johan Strauss, Prunilor, Valea Drăganului, Drăgăşanilor, Dealul Viilor, Thomas Morus, Zmeurei és Agronomului. Ugyanakkor azt tervezik, hogy február hónap folyamán folytatják a régiek cseréjét a Secarei, a Graului, a Bihorului, a Ion Buteanu, a Nistrului, a Stejarului, az Alunei és a Gorunului utcákban.

Fokozatosan

Jelenleg Váradon a vízhálózatban 24.887 vízóra van felszerelve, melyeket fokozatosan kicserélnek. A mostani program tavaly november 18-án indult, és 2017 végéig tart úgy, hogy évente kb. 8000–8500 vízórát cserélnek le. Február 2-ig 1429 korszerű vízóra-távleolvasót tettek fel. Az ügyfeleknek nem kerül semmibe, viszont előre értesítik őket arról, hogy mikor cserélik ki a vízórájukat. A távleolvasás azért hasznos, mert maximum 200 méterrel lehetővé teszi a vízóra állásának leolvasását akkor is, ha a Vízművek munkatársai akadályozva vannak abban, hogy közvetlenül megtegyék ezt. Ugyanakkor pedig a számlát a valós és nem a becsült állás alapján állítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!