ERDON Helyi hírek

2016.02.16. 10:34

A velencei karnevált idézték

Nagyvárad- Hétfő délután Velencei karnevál címmel nyílt tárlat a Körösvidéki Múzeumban. Florina Silvia Iepure tanárnő által koordinált 22 gyermek alkotását mutatja be. Február 21-ig nézhető meg.

Nagyvárad- Hétfő délután Velencei karnevál címmel nyílt tárlat a Körösvidéki Múzeumban. Florina Silvia Iepure tanárnő által koordinált 22 gyermek alkotását mutatja be. Február 21-ig nézhető meg.

A Körösvidéki Múzeum szépművészeti részlege a margittai Gyermekek és Diákok Klubjával, valamint az Art Flora Kulturális Egyesülettel együttműködve szervezte meg a 2016-ban negyedik kiadásához érkezett Velencei karnevál című kiállítást, mely ezúttal olyan, 5-16 év közötti 22 gyermek alkotását mutatja be, akiknek tevékenységét az említett két műhelyben Florina Silvia Iepure tanárnő koordinálja. Az érdeklődők 20 vászonképet és több mint 30, élő színekben tündöklő maszkot tekinthetnek meg, mely munkák a híres velencei karnevál hangulatát szeretnék megidézni. Ennek jegyében ugyanakkor a vernisszázson a Szent Márk téren készített pillanatképeket vetítettek, ahol az idén több kis alkotóművész is jelen volt.

Spontaneitás

Az érdeklődőket dr. Aurel Chiriac múzeumigazgató köszöntötte röviden, akinek meglátásában a művek arról árulkodnak, hogy alkotóik miként érzékelik a világot, és ugyanakkor az ifjú művészek kora miatt spontaneitás, tisztaság és őszintés tükröződik vissza róluk. Florina Silvia Iepure tanárnő megköszönte a lehetőséget, és reményének adott hangot, a sorozat nem szakad meg a következő években sem, hiszen mint fogalmazott, a tanítványai mindig nagy odaadással dolgoznak.

Az üdvözlő beszédek után arcfestésre nyílt lehetőség. A tárlat február 21-ig nézhető meg, a belépőjegy 2 lejbe kerül mindenkinek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!