ERDON Helyi hírek

2016.01.20. 11:44

Régi bálok hangulatát idézik

Nagyvárad- Január 30-án, szombaton 19 órától rendezik meg a IV. Katolikus Jótékonysági Bált a Queen Mary étteremben. A szervezők kedd este sajtótájékoztatón ismertették az összejövetel részleteit.

Nagyvárad- Január 30-án, szombaton 19 órától rendezik meg a IV. Katolikus Jótékonysági Bált a Queen Mary étteremben. A szervezők kedd este sajtótájékoztatón ismertették az összejövetel részleteit.

A negyedik alkalommal megszervezett jótékonysági bál főszervezője a Barátok temploma egyháztanácsa. Kiss Albert főesperes-plébános hangsúlyozta: egyértelmű volt, hogy az idén is folytatódnia kell a rendezvénynek, mely tulajdonképpen egy összefogás eredménye, hiszen örömmel vesznek részt rajta nem csak katolikusok, hanem más felekezethez tartozók is. Így a „jelenléti listán” ugyanúgy szerepel Csűry István református püspöknek és egyszerű embereknek a neve is. Akik pedig soknak találják a 150 lejt, gondoljanak arra, hogy ebben az összegben benne van az is, hogy tulajdonképpen adakoznak, az idén a várad-olaszi egyházközség területén található két intézmény- vagyis a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Angéla-ház- javára gyűjtenek, illetve egyedi sürgősségi esetekre is tekintettel vannak, lesznek.

Kiss Géza kántor-karnagy, szervező hangsúlyozta: a céljuk összehozni a magyarokat, a magyar családokat, hiszen legutóbb például kiderült, hogy vannak, akik szomszédos utcákban laknak, de eddig ezt nem tudták, vagy nem jutott idejük arra, hogy jobban megismerjék egymást. Hozzátette: a helyszínt tulajdonképpen azért változtatják évről-évre, hogy ezáltal is kíváncsivá tegyék az érdeklődőket.

Rövidebb műsor

Zalder Éva igazgatónő arról beszélt: igyekeztek egy olyan dátumot kiválasztani, mely nem ütközik más farsangi bálokkal. A régi, úgynevezett békebeli bálok, rendezvények hangulatát szeretnék felidézni, melyekről Krúdy, Emőd Tamás vagy Dutka Ákos szövegeiben lehet olvasni. Kiss Lívia szervező hozzátette: azt szeretnénk, ha minden évben ez egy olyan alkalom, összejövetel lenne, ahova az emberek szívesen mennek, jól érzik magukat, és nem azért veszik fel a legszebb ruháikat, hogy ezzel hivalkodjanak vagy magamutogatás céljából. Megjegyezte: mint ahogy eddig is, fergeteges bulira lehet számítani, sőt, az idén rövidebb lesz a műsor, hogy több idő jusson a táncra. Benedek István, az egyháztanács világi elnöke arról beszélt, hogy mint mindig, most is sok vállalkozó, egyesület segít nekik, politikai vagy vallási hovatartozástól függetlenül.

Mindenki kap egy álarcot, és fellép a Szent László Líceum Dulău Dianna tanárnő által felkészített tánckara, a várad-réti Csillagocska Alapítvány néptánccsoportja és Molnár Júlia színművésznő, a Szigligeti Társulat tagja, valamint népdalokat énekel két kislány, Kiss Adrienne és Kiss Fanni. Lesz tombolasorsolás és árverés is, a menü pedig háromfogásos. Hangulatfelelős a Kiss Music Band. Jegyek még igényelhetők korlátozott számban a következő telefonszámokon: 0259/434–094 (Barátok plébánia), 0743/097–652 (Kiss Géza Lóránd kántor-karnagy). Médiatámogatók: Bihari Napló és erdon.ro.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!