ERDON Helyi hírek

2016.01.14. 16:24

Megbüntették a rongálókat

A Nagyváradi Helyi Rendőrség megbüntette azt a három személyt, akik tönkretették a Szent László téren a zöldövezetet.

A Nagyváradi Helyi Rendőrség megbüntette azt a három személyt, akik tönkretették a Szent László téren a zöldövezetet.

A három személy közül ketten január 8-án, a harmadik pedig január 9-én hajtott rá autóval a gyepszőnyegre, miközben a közelben lévő üzleteket töltötték fel áruval. Az első két sofőr egyenként 500 lejes büntetést kapott a zöldövezet megrongálásáért, és két kiegészítő intézkedést a rongálás miatt, egyenként 240 lej értékben. A harmadik sofőrt 1000 lejre büntették, a szabálytalan parkolásért pedig még 210 lejre. A Gardener cég információi szerint a gyepszőnyegben okozott kár 250 lej (+áfa), e mellé jön még a munkadíj.

Autóval tilos!

Staharoczky Noémi, a Gardener cég vezetője elmondta, hogy a gyepszőnyeget azonnal helyrehozzák, amint az időjárás is megfelelő lesz, jelenleg a föld túl vizes. A rongálás miatt 15 négyzetméter gyepszőnyeget kell kicserélni, valamint az öntözőrendszer néhány elemét. Mircea Mălan alpolgármester kijelentette, hogy szeretnék, ha a Szent László tér zöldövezetét használhatnák a váradiak, de a fűre tilos ráhajtani autóval. Hozzátette, hogy a jövőben térfigyelő kamerákat szerelnek fel, valamint egy állandó rendőri pont is fog itt működni, de ha ezek ellenére a rongálás tovább fog folyni egy kis kerítést húznak majd a zöldövezet köré.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!