ERDON Helyi hírek

2016.01.11. 21:16

Kétnyelvű feliratokat akarnak

Nagyvárad- Az év elején a nagyváradi RMDSZ-frakció beadvánnyal fordult a Közterület-fenntartó Zrt.-hez (ADP) azért, hogy a helyi önkormányzat háttérintézményeiben legyenek kétnyelvűek a feliratok.

Nagyvárad- Az év elején a nagyváradi RMDSZ-frakció beadvánnyal fordult a Közterület-fenntartó Zrt.-hez (ADP) azért, hogy a helyi önkormányzat háttérintézményeiben legyenek kétnyelvűek a feliratok.

A Sas-palotabeli székházban tartotthétfői sajtótájékoztatóján Ritli László Csongor, a váradi RMDSZ-frakció vezetője kifejtette: az utóbbi időben a lakossági fórumokon, illetve egyéb informális találkozókon elég sokan kifogásolták, hogy számos esetben hiányoznak a kétnyelvű feliratok az önkormányzat háttérintézményeiben. A legtöbb erre vonatkozó jelzés tárgya a nemrég átadott és korszerűsített nagyvárad-rogériuszi piac volt, de ugyanaz elmondható a kórházak kivételével szinte valamennyi közintézményről, illetve például a tavaly tavasszal hivatalos elnevezéseket kapó hidakról is. Emellett az is előfordult, hogy az átszervezéseket, felújításokat követően a régi kétnyelvű táblák már nem kerültek vissza a helyükre...

Emiatt az RMDSZ-frakció január elején beadvánnyal fordult a Közterület-fenntartó Zrt.-hez (ADP), hogy a 2001/215. számú közigazgatási törvény 76. cikkelye 4. bekezdése értelmében pótolja ezen hiányosságokat, vagy állítsa helyre a korábbi állapotokat. Úgy fogalmazott a politikus: az ADP-nek harminc nap áll a rendelkezésére a válaszadásra, de nem feltételezik azt, hogy szándékos mulasztásról van szó. Hozzátette: az RMDSZ-seknek vannak konkrét javaslataik, de nem az ő feladatuk, hogy a leltárt elkészítsék, azonban a folytatásban odafigyelnek arra, hogy megtörténjen a korrigálás.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!