ERDON Helyi hírek

2016.01.14. 11:37

Felújítanák a Szacsvay-szobor környékét

Nagyvárad- Idei tervekről beszélt csütörtökön Huszár István RMDSZ-es alpolgármester. Azt mondta: ha polgármester-jelölt lesz, minden váradi magyarnak a vezetője akar lenni, mert a megosztás ellen van.

Nagyvárad- Idei tervekről beszélt csütörtökön Huszár István RMDSZ-es alpolgármester. Azt mondta: ha polgármester-jelölt lesz, minden váradi magyarnak a vezetője akar lenni, mert a megosztás ellen van.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Huszár István alpolgármester azt is mondta: az RMDSZ kérvényezte, hogy a Szacsvay-szobor melletti teret is újítsák fel, a kőburkolat látványterve már elkészült. Igényelték, hogy a városi költségvetésből különítsenek el erre pénzösszeget, számításaik szerint körülbelül 7 ezer euróba kerülne a beruházás. Hétfőn fog tanácskozni az illetékes szaktestület, melynek a segítségére szükségük van ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni a különböző dokumentumok beszerzése céljából. Kedden aztán a kulturális bizottság is ülésezik, rajtuk múlik majd, hogy szükség van-e a Művelődésügyi Minisztérium engedélyére vagy sem.

Az elöljáró ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, várhatóan két emléktáblát is fognak avatni tavasszal Nagyváradon. A dr. Krisár Zoltán sebész-főorvos tevékenységének, illetve személyiségének a Bicazului utcában emléket állító tábla engedélyeztetése előrehaladottabb állapotban van, vagyis a folyamodványt már iktatták az önkormányzatnál. Knézy Jenő sportriporternek a Garasos-híd melletti társasházban emléket állító tábla ügye pedig abban a fázisban van, hogy kikérték a kataszteri hivatalból a telekkönyvi kivonatot, és várják, hogy Vujity Tvrtko elküldje a személyi igazolványa fénymásolatát, ugyanis megrendelőként az ő neve fog szerepelni az aktákban. Egy neves márványszobrász felajánlotta, hogy megcsinálja a domborművet, és még nyomozzák, hogy pontosan melyik lakrészben is élt annak idején a Knézy-család.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!