ERDON Helyi hírek

2016.01.04. 13:02

Egészségesen a hideg időben is

Az elmúlt napokban ránk tört hideg, fagyos idő várhatóan hosszabb ideig kitart. Ilyen időjárási viszonyok mellett fontos fokozottan odafigyelni egészségünkre.

Az elmúlt napokban ránk tört hideg, fagyos idő várhatóan hosszabb ideig kitart. Ilyen időjárási viszonyok mellett fontos fokozottan odafigyelni egészségünkre.

Ilyés Károly nagyváradi háziorvos látja el megszívlelendő tanácsokkal olvasóinkat a hideg, fagyos időszakra. A háziorvos elmondta, hogy a beteg emberek, főként az asztmások és a szívbetegek, ha csak tehetik, üljenek otthon, ne menjenek ki a hidegbe, mert az árthat nekik. Akik pedig kimozdulnak a házból, és különösen a gyerekek, öltözzenek fel vastagon és rétegesen, elengedhetetlen a vastag zokni és a jó minőségű, meleg lábbeli, a sapka, a sál és a kesztyű. Ilyés Károly kijelentette, hogy az egészséges embereknek kifejezetten ajánlott kimenniük a szabadba hideg időben, ugyanis a hideg öli a vírusokat, azt viszont kiemelte, hogy inkább többször menjenek ki rövid időre, mint hogy huzamosabb ideig tartózkodjanak a szabadban, illetve amikor a szabadban vannak, mozogjanak, máskülönben végtagjaik fagyási sérüléseket szenvedhetnek. Hideg időben fontos a folyadékpótlás, ugyanis ilyenkor sok folyadékot veszít az ember. A meleg tea és naponta egy pohár forralt bor egészséges, ugyanis ez utóbbi tágítja az ereket, aminek nyomán jobb a vérellátás a végtagokban, több alkoholt viszont már semmiképp se ajánlatos inni, mert az az előzőhöz képest éppen ellentétes hatást vált ki, tanácsolja Ilyés Károly.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!