ERDON Helyi hírek

2016.01.18. 13:35

Ankétokat végzett az Ombudsmani Hivatal

A tavalyi év folyamán 850 audiencia zajlott az Ombudsmani Hivatal nagyváradi székhelyű területi irodájában, adja hírül az intézmény közleményében. Két esetben hivatalból kezdtek el foglalkozni egy üggyel, kétszáz panaszt regisztráltak, négy ankétot bonyolítottak le és két ajánlást fogalmaztak meg.

A tavalyi év folyamán 850 audiencia zajlott az Ombudsmani Hivatal nagyváradi székhelyű területi irodájában, adja hírül az intézmény közleményében. Két esetben hivatalból kezdtek el foglalkozni egy üggyel, kétszáz panaszt regisztráltak, négy ankétot bonyolítottak le és két ajánlást fogalmaztak meg.Az egyik ankétot a Bihar megyei Nyugdíjpénztárnál végezték: a nyugdíjhoz való jog biztosítását ellenőrizték egy panasz alapján, de mint kiderült, addigra a panaszt már orvosolták. A telegdi kisegítő iskolánál, a szatmári Constantin Brâncoveanu gimnáziumnál, valamint a szatmári közegészségügyi hatóságnál végzett ankét nyomán ajánlásokat állítottak ki, a Szatmár megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnál, valamint két, ugyancsak szatmári családi típusú gyermekotthonban végzett ellenőrzések során a sajtó által jelzett problémák nem igazolódtak be.

A közigazgatási szervek által megsértett állampolgári jogok legtöbbje az intézmény általi károsításra, a megfelelő életszínvonal biztosításának elmulasztására, a magántulajdonhoz való jog megsértésére vonatkozik, tudatja közleményében a hivatal.

A területi iroda kompetenciája Bihar és Szatmár megyére terjed ki, célja a lakosok és a közigazgatási intézmények közötti konfliktusok békés megoldása, közvetítés és párbeszéd által.

A területi iroda címe: Magheru út 21. sz., 159. lakrész. Az audienciák hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 16 óra között zajlanak, pénteken pedig 9 és 12 óra között. Az irodával a 0259.440535 telefonszámon vehető fel a kapcsolat, vagy az avpbihor@avp.ro címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!