ERDON Helyi hírek

2015.12.28. 13:53

Nem telt felhőtlenül az ünnep

Öngyilkosság, késelés és sok közlekedési baleset történt az ünnepek alatt, tudtuk meg a mentőszolgálat, illetve a SMURD munkatársától. Egy hatéves gyermek is súlyosan megsérült.

Öngyilkosság, késelés és sok közlekedési baleset történt az ünnepek alatt, tudtuk meg a mentőszolgálat, illetve a SMURD munkatársától. Egy hatéves gyermek is súlyosan megsérült.

Körülbelül egyharmaddal több hívás érkezett a mentőkhöz az ünnepek alatt, mint egyébként, tudtuk meg dr. Narcisa Maghiartól, a Bihar megyei Mentőszolgálat szóvivőjétől. Ezek túlnyomórészt a túlzott alkohol fogyasztással és a szintén túlzásba vitt evéssel hozhatóak kapcsolatba – sok volt az epekrízis, a gyomorgörcs és az ivás okozta rosszullét.

Számos közlekedési baleset is történt, főleg 24-ről 25-re virradóra, amikor a köd miatt rosszak voltak a látási viszonyok, s késelés miatt is hívták őket – Szalontán, egy családi perpatvar során egy férfi súlyosan megsebesítette 42 éves élettársát, akit a mentők Temesvárra szállítottak, mivel megyénkben nem volt szolgálatos mellkasi sebész, aki megfelelő ellátásban részesíthette volna.

Dr. Hadrian Borcea, a SMURD vezetője egy súlyos közlekedési balesetről is tájékoztatott: 24-én egy gépkocsi Báródsomoson elütött egy hatéves kisfiút, aki valószínűleg kolindákkal járt házról házra, felügyelet nélkül. A gyermek súlyos koponyasérülést, továbbá lábtörést szenvedett, a megyei sürgősségi klinika intenzív terápiás osztályára utalták. A SMURD csapatai is a szokásosnál jóval több közlekedési balesethez szálltak ki, túlnyomórészt közepesen súlyos, illetve könnyű balesetek történtek, melyek során a gépkocsik nem egy esetben kolindálókat ütöttek el. Nem tudtak már segíteni a SMURD emberei azon a hegyközújlaki 19 éves fiatalemberen, aki 24-én fel akasztotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!