ERDON Helyi hírek

2015.12.16. 12:44

Mosolygóssá tették gyermekek karácsonyát

Az országos RMDSZ Nőszervezet idén is lebonyolította a Mosolygó karácsonyt! elnevezésű jótékonysági akciót, amelynek keretében a váradi szervezet 188, gyermekotthonban, illetve intézetben nevelkedő, gyermek és fiatal részére szervezett ajándékgyűjtést.

Az országos RMDSZ Nőszervezet idén is lebonyolította a Mosolygó karácsonyt! elnevezésű jótékonysági akciót, amelynek keretében a váradi szervezet 188, gyermekotthonban, illetve intézetben nevelkedő, gyermek és fiatal részére szervezett ajándékgyűjtést.

Partnerségben a Nagyváradi Állami Filharmóniával, a Pro Seleus Egyesülettel és diákok közreműködésével, kedden délután egy jótékonysági előadásra várták az ünnepelteket a filharmóniába. A Művészeti Líceum kamarazenekarának fellépése teremtette meg az esemény alaphangulatát, mely tulajdonképpen a szeretetről, az önzetlenségről és az ajándékozás öröméről szólt. Az egybegyűltek Mátyás Attila evangélikus-lutheránus lelkipásztorral közösen elmondtak egy imát, majd egy bensőséges mozzanat következett: Széll Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet váradi vezetője felköszöntötte az aznap születésnapját ünneplő édesanyját.

Az ajándékok átadása előtt különböző iskolák diákjai, csoportjai kedveskedtek szívet-lelket melengető műsorral a meghívottaknak. Baranyi Tünde, az Ady Endre Középiskola hetedikes tanulója népdalokat énekelt, majd színpadra léptek: az Andrei Şaguna Műszaki Kollégium magyar néptánccsoportja (felkészítőtanárok: Biró Ildikó aligazgatónő, Crişan Csilla és Sabău Erzsébet), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Ioan Slavici Általános Iskola társasági tánccsoportjai (felkészítő tanár: Dulău Dianna), a Művészeti Líceum növendékei (felkészítő tanárok: Nagy Viola, Jámbor-Fekete Erzsébet, Pop Ancuţa, Béres Csilla, Burdaş Csilla és Hoffmann Róbert), valamint a Szacsvay Imre általános Iskola kórusa (felkészítő tanár: Kiss Tünde).

A produkciók közt az alkalomhoz illően röviden és lényegre törően köszöntötték az egybegyűlteket Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ Nőszervezet Bihar megyei vezetője, Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat romániai ügyvezető elnöke és Huszár István váradi RMDSZ-es alpolgármester.

A megajándékozottak

A megajándékozottak- akik a csomagokon kívül tapsot is érdemeltek- a székelyhídi gyermekotthon, a szentjobbi Caritas Szent István Szociális Központ, az élesdi Kajántó Mária Gyermekotthon, a Szent Ferenc Alapítvány szalontai gyermekotthonának, a micskei nappali gyermekközpont, a Diakónia Alapítvány váradi nappali gyermekközpontjának, a váradi Szivárvány Gyermekközpont, a papfalvi Szeretet Gyermekotthon és a Szent Ferenc Alapítvány váradi Szent Angéla Házának a lakói.

Az adományozók a Szacsvay Imre Általános Iskola, a Ioan Slavici Általános Iskola, a Művészeti Líceum, a Nicolae Bălcescu Általános Iskola, az Ady Endre Középiskola, a 16. számú Általános Iskola, a 11. számú Általános Iskola, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Iosif Vulcan Főgimnázium, a Dimitrie Cantemir Általános Iskola, az Andrei Şaguna Műszaki Kollégium, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a hegyközcsatári Benedek Elek Általános Iskola, a Lucreţia Suciu Általános Iskola, a várad-szőllősi református nőszövetség, az evangélikus egyházközség és óvoda, az unitárius egyházközség, a Tibor Ernő Galéria, Biró Rozália szenátor, Kéry Hajnal, Szántó Ildikó, Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója, Szatmári Tibor és Laura, Labancz László, a váradi RMDSZ-frakció, Huszár István alpolgármester, valamint a csillagvárosi, a dél-rogériuszi, az észak-rogériuszi, az olaszi, a biharpüspöki, a réti, a szőllősi, az újvárosi és a velencei RMDSZ-körzetek.

Külön tapsot kapott a bihari Gáspár András Általános Iskola és a paptamási általános iskola vezetősége és diákjai, akik nem csak hogy eleve sok csomagot vállaltak fel, de még azt is túllépték.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!