ERDON Helyi hírek

2015.12.16. 13:30

Karácsonyi és új évi programok, szentmisék

Az alábbiakban közöljüka Nagyváradi Római Katolikus Püspökség karácsonyi és újévi központi programjait, valamint a pontifikális szentmisék rendjét a Nagyváradi Székesegyházban.

Az alábbiakban közöljüka Nagyváradi Római Katolikus Püspökség karácsonyi és újévi központi programjait, valamint a pontifikális szentmisék rendjét a Nagyváradi Székesegyházban.

2015. december 22-én, kedden d.e. 11.00 órakor a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség székhelyén, a Püspöki Palota dísztermében az egyházmegye papjai és szerzetesei a főpásztorral közösen hangolódnak rá Karácsony Ünnepére. Szerdán 2015. december 23-án, 12.00 órakor az Egyházmegyei Hivatal és a Székesegyház alkalmazottai, a Püspöki Palota dísztermében közösen ünneplik meg Jézus Krisztus Születését. Ez alkalommal, a civil munkatársak családjaiból származó gyermekek mutatják be Karácsony ünnepére készített músorukat.

Csütörtökön, 2015. december 24-én, 17.00 órakor Böcskei László megyés püspök a Szent Márton Öregotthon kápolnájában mutat be ünnepi karácsonyi szentmisét az otthon lakói és alkalmazottai számára.

Karácsony

2015. december 24-én, Szenteste: 23.00 órától a Székesegyházban orgonakoncert, majd ezt követi Karácsony ünnepének meghirdetése és az ünnepélyes éjféli szentmise, melyet Böcskei László megyéspüspök celebrál 24.00 órai kezdettel. A szentmise zenei részét W. A. Mozart Koronázási Miséje és karácsonyi népénekek képezik, melyeket a székesegyház kórusa és zenekara ad elő Kristófi János irányításával.

Péntek, 2015. december 25-én, Jézus Krisztus Születésének ünnepe, Karácsony. Az ünnepi szentmisét a megyéspüspök 11.00 órakor mutatja be. Az éjféli szentmiséhez hasonló programmal vesz részt a szentmisén a székesegyház ének- és zenekara. A 18.00 órakor kezdődő szentmise után adják át a gyermekek az általuk összeállított karácsonyi műsort ajándékul a nagyváradi hívek számára.

Szombaton, 2015. december 26-án, Karácsony ünnepének második napján 11.00 órakor Böcskei László megyéspüspök a nagyváradi fegyházban mutat be ünnepi szentmisét, melyen közreműködnek a Szent László Iskolaközpont diákjai, akik énekükkel próbálják szebbé tenni fegyház lakói számára Jézus Krisztus születésének ünnepét.

Vasárnap, 2015. december 27-én, Szentcsalád vasárnapja. A 11.00 órakor kezdődő szentmisén a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok megújítják házassági fogadalmukat, majd a szentmise végén az egyházmegye főpásztora, Böcskei László megyéspüspök külön áldásban részesíti őket.

Szent Szilveszter

2015. december 31-én, csütörtök Szent Szilveszter napján, a polgári év utolsó napja. Böcskei László megyéspüspök 18.00 órakor mutatja be az évvégi hálaadó szentmisét.

2016. január 1-én, péntek, a polgári év első napján, Szűz Mária, Isten Anyjának ünnepe, egyben a Béke Világnapja. Böcskei László megyéspüspök 11.00 órakor mutatja be az ünnepi szentmisét Isten áldását kérve az új polgári év kezdetén a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye minden híve számára. Ezen a napon, 8.00-17.00 óra között a Püspöki Palota kápolnájában örökös szentségimádás van.

2015. december 24.-2016. január 7. között az Egyházmegyei Hivatalban nincs ügyfélfogadás.

Vízkereszt

2016. január 6-án, szerdán, Vízkereszt ünnepén (más néven Urunk Megjelenésének ünnepén) a nagyváradi székesegyházban 8.00, 11.00, és 18.00 órakor lesznek szentmisék. Az ünnepi szentmisét 11.00 órakor Böcskei László megyéspüspök mutatja be, mely szentmise előtt a főpásztor elvégzi a vízszentelés szertartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!