ERDON Helyi hírek

2015.12.14. 12:23

Az RCS-RDS ad áramot Váradnak

A nagyváradi önkormányzat energiaszolgáltatót váltott, miután az árutőzsdén licitációt szervezett, amelyen beszerezte a város 2016. évi elektromos energiáját.

A nagyváradi önkormányzat energiaszolgáltatót váltott, miután az árutőzsdén licitációt szervezett, amelyen beszerezte a város 2016. évi elektromos energiáját.

A nagyváradi önkormányzat december 11-én, pénteken szervezett licitet a Román Árutőzsdén a város 2016. évi elektromos energiájának beszerzésére. A beszerzés haszonélvezői a nagyváradi polgármesteri hivatal, a Nagyváradi Ingatlankezelő, beleértve a tanintézményeket is, a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala, a Nagyváradi Városi Sportklub, a Megyei Sürgősségi Kórház, a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház, a Hőszolgáltató Vállalat és a Közterület-fenntartó zrt. A licitet az RCS-RDS vállalat nyerte 140 lej/1MW-os árajánlatával (áfa nélkül). A polgármesteri hivatal által kiadott közlemény szerint ez éves szinten 500 ezer lejes megtakarítást jelent a városnak áfával együtt, ugyanis jelenleg 163 lei/MWh áron vásárolja a város az áramot. A városnak mintegy 17.750 MWh elektromos energiára lesz szüksége, ebből 15.900 MWh alacsony feszültségű 1.850 MWh pedig középfeszültségű áram. Az áramszolgáltatási szerződést tizenkét hónapos időszakra kötik meg, 2016 januárjától 2016 decemberéig lesz érvényben, és további négy hónappal meg lehet majd hosszabbítani. A városházi közlemény szerint az árutőzsdéről beszerzett elektromos energiának több előnye van, elsősorban a licit jellegéből fakadóan alacsonyabb áron lehet áramhoz jutni, sokkal rövidebb az eljárás, és a sok ajánlattevő közül kiválasztható a szolgáltató. „Ez volt az első árverés, amit a nagyváradi polgármesteri hivatal az árutőzsdén szervezett, és örülünk annak, hogy sikeresen befejeztük” – idézi a közlemény Eduard Florea városmenedzsert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!