ERDON Helyi hírek

2015.11.14. 12:03

Módszertani körök a Szacsvay iskolában

A zene szakos tanárok, a tanítónők, és a matektanárok gyűltek össze pénteken délután a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában lebonyolított módszertani szakkörökön.

A zene szakos tanárok, a tanítónők, és a matektanárok gyűltek össze pénteken délután a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában lebonyolított módszertani szakkörökön.

A félévente kötelező módon megszervezendő pedagógiai szakkörök közül többnek ezúttal a Szacsvay Imre Általános Iskola adott otthont. Az esemény külön érdekessége volt, hogy ezúttal a diákok részvételével zajlottak le a módszertani megbeszélések. A zenetanárok pedagógiai szakkörén a megjelent tanárok végignéztek egy zeneórát, amelyet az iskola 7 C osztályával tartott meg Kiss Tünde tanárnő, majd megbeszélték a látottakat. A tanítónők szakkörén megjelent pedagógusok Fekete Erika és Orbán Timea tanítónők előkészítő step by step osztályának tevékenységét tekintették meg, akik a Játék, mozgás, zene újonnan bevezetett diszciplínának megfelelő foglalkozást mutattak be, és az ahhoz kapcsolódó módszertani szabványeljárásokat ismertették meg a mintegy nyolcvan megjelent tanítónővel.

Intelligens tábla

A legújabb oktatási módszerek egyikével, az intelligens táblával találkozhattak a matematika szakkörön résztvevő 5-8 évfolyamos magyar tannyelvű osztályokban tanító matematika tanárok, akiknek a Mozaik tankönyvkiadó képviselői mutatták meg a legújabb digitális eszközt, az intelligens táblát, amelyen az egyik tanárkolléga levezetett egy matekórát. A nyolcadik osztályos tanulók részvételével lezajlott matematika órán a jelen lévő tanárok szintén megbeszélték az ott látottakat. Pásztor Gabriella a Szacsvay iskola igazgatónője elmondta, hogy az intelligens tábla nagyon fontos oktatási eszköz, ugyanis a mai gyerekek sokkal jobban odafigyelnek mindenre, ami mozog, ami színes, ami valamilyen formában kapcsolódik a számítástechnikához, és aminek interaktív jellege van, márpedig az intelligens tábla ilyen eszköz, aminek segítségével ráadásul nagyon jó eredményeket lehet elérni a nem kiemelkedő képességű, kevésbé szorgalmas diákoknál is. Éppen ezért az iskola feltett szándéka egy mozdítható intelligens táblát beszerezni, tudtuk meg Pásztor Gabriellától, aki hozzátette, hogy az iskola már rendelkezik több ilyen taneszközzel, de ezek mind rögzített táblák, míg a mostani szakkörre elhozott bemutató tábla görgőkön mozgatható, és vihető át egyik teremből a másikba. Egyébként az intelligens tábla hasznát felismerve a Szacsvay iskola oktatói már 2012-ben elvégeztek egy az eszköz használatáról szóló tanfolyamot.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!