ERDON Helyi hírek

2015.11.14. 10:22

Kevesen voltak az állásbörzén

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a Romactiv Business Consulting céggel közreműködve november 13-án, pénteken ismét állásbörzét szervezett.

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a Romactiv Business Consulting céggel közreműködve november 13-án, pénteken ismét állásbörzét szervezett.

A Te esélyed! – elhelyezkedés a munkaerőpiacon az észak-nyugati, nyugati és központi régiókban elnevezésű európai uniós projekten belül immár tizenegyedik alkalommal szerveztek állásbörzét november 13-án, pénteken a váradi Trade Centerben. Egyébként ez volt az utolsó állásbörze az említett projekten belül. A pénteki börzén harminchat cég vett részt, összesen 1031 állást kínálva. Az érdeklődők a turizmuson, a kereskedelmen, a vendéglátóiparon, a gyártóiparon és az egészségügyön belül többféle munkakörre jelentkezhettek. A szervezők ugyan több száz személyre számítottak, az alkalmon körülbelül 250 álláskereső vett részt.

EU-s projekt

A Te esélyed! projek 2014. március 31. és 2015. december 15. között zajlik a Romactiv Business Consulting cég, valamint a Bihar és Maros megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekkel és más szakmai tanácsadó céggel partnerségben. A projekten belül négy szakmai és vállalkozói tanácsadói központot hoztak létre és ez év október 31-ig negyven szakmai és vállalkozói tanfolyamot, tíz állásbörzét szerveztek, valamint ingyenes szakmai és vállalkozói tanácsadást tartottak több mint 600 személynek. A vállalkozói tanácsadást azoknak a személyeknek tartották meg, akik európai uniós forrásokból szeretnének céget nyitni. A december 15-én véget érő projekt az ország észak-nyugati, nyugati és központi régióiban zajlott le, vagyis Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Arad, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros megyékben.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!