ERDON Helyi hírek

2015.11.03. 10:18

Gyertyagyújtás az áldozatokért

A múlt pénteken történt bukaresti tragédia áldozataira emlékeztek november 2-án, hétfőn este a váradi Nagyvásártéren (December 1. park). Több száz gyertyát gyújtottak a résztvevők.

A múlt pénteken történt bukaresti tragédia áldozataira emlékeztek november 2-án, hétfőn este a váradi Nagyvásártéren (December 1. park). Több száz gyertyát gyújtottak a résztvevők.

A bukaresti Colectiv klubban múlt hét végén történt tragédia áldozataira emlékeztek november 2-án, hétfőn a váradi Nagyvásártéren (December 1. park). Több százan gyűltek össze az ismeretlen katona szobra körül, így adózva a tragédiában elhunytak emléke előtt. A szobor talapzata oltárrá hasonlított az elhelyezett gyertyáktól, mécsesektől és virágoktól. A szervezők közösségi oldalakon hirdették meg a megemlékezést, elmondásuk szerint az esemény internetes oldalán közel ezren jelezték részvételüket. „Azért szerveztük meg az eseményt, hogy a váradiak is megemlékezhessenek a baleset áldozatairól, és hogy kifejezhessék együttérzésüket a sebesültekkel, az áldozatok hozzátartozóival, és azért hogy együtt imádkozzanak. Örülünk annak, hogy sok fiatal eljött a megemlékezésre, hogy szolidarizáljon bukaresti társaikkal” – mondta el az egyik szervező. Az esemény fél órát tartott, a résztvevők csoportokban helyezték el a virágaikat és gyertyáikat a szobor talapzatán. Mint ismeretes, múlt péntek este tűz ütött ki egy bukaresti belvárosi klubban, ahol több százan vettek részt egy rockkoncerten. A pillanatok alatt lángba borult teremből az egyetlen használható kijáraton keresztül, egymást taposva próbáltak kimenekülni az emberek: 26-an a helyszínen meghaltak, 150 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel vittek kórházba. Kedd reggel a halálos áldozatok száma 32-re nőtt, további több tíz áldozat állapota kritikus.

Váradi áldozat is

A bukaresti tragédiában elhunyt 32 személy között volt egy váradi származású Bukarestben élő személy is, Ioan Tripa. Barátai elmondása szerint Ioan Tripa, vagy ahogy ők szólították, Kuki egy barátjával ment a Colectiv klubban szervezett koncertre, mivel ismerte a fellépő Goodbye to Gravity zenekar egyik tagját. Ezért valószínű, hogy a két személy közel állt a színpadhoz, és már nem tudtak kijutni a teremből. A hír megrendítette Tripa Váradon élő testvérét, aki az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy nem testvéréről van szó. A váradi férfit november 3-án helyezték végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!