ERDON Helyi hírek

2015.11.10. 17:26

Forgalmi változások csőcserék miatt

Szerdán ismét megnyitják az autóforgalom előtt mindkét irányba a nagyváradi Kórház (Pasteur) utcát, ígérik a nagyváradi polgármesteri hivatal illetékesei.

Szerdán ismét megnyitják az autóforgalom előtt mindkét irányba a nagyváradi Kórház (Pasteur) utcát, ígérik a nagyváradi polgármesteri hivatal illetékesei.

Mint ismeretes, a Kórház utcán fűtési fővezeték-csere zajlik, és a polgármesteri hivatal képviselőinek elmondása szerint az új rendszert már üzembe helyezték, az útburkolat helyreállítása zajlott a keddi nap folyamán, és szerdára végez a kivitelező ezzel a munkálattal a Kórház és a Fő utca kereszteződésében is. Ezt követően a járdákon fognak dolgozni, és várhatóan a jövő hét folyamán a járdákat is helyreállítják a Kórház utcában. Csuzi István, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy amint kétirányúsítják a Kórház utcát, akkor a 13-as buszjárat is megszokott útvonalán fog haladni azon a szakaszon. Jelenleg a 13-as busz a Kórház utcán megy fel a megyei kórház irányába, és a Dózsa György utcán jön le, viszont amint lehetséges lesz – tehát várhatóan már a szerdai nap folyamán – a Kórház utcán fog közlekedni a 13-as mindkét irányban.

Egyébiránt ugyancsak csőcserélési munkálatok miatt lezárták az autóforgalom előtt a Szaniszló (Eminescu) utcát mintegy százharminc méteren a Fő utca és a megyei tanfelügyelőség közötti szakaszon. Itt november huszadikáig kell elvégezni a cserét, és ekkor nyitják majd meg azt az útszakaszt az autóforgalom előtt.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!