ERDON Helyi hírek

2015.11.09. 15:41

Félsz tüsszenteni, köhögni vagy nevetni?

Lézerterápia vizelet inkontinencia ellen, az egyik legújabb kezelési forma a világon.

Lézerterápia vizelet inkontinencia ellen, az egyik legújabb kezelési forma a világon.

A statisztikák azt mutatják, hogy Romániában a nők 20% -a szenved vizeletinkontinenciában, és ez az arány aggasztóan növekszik. A legtöbb esetben ez a stressznek tudható be és jelentős hatása van a nők életminőségére.

Az Incontilase lézerterápia segít a vizelet visszatartási problémáktól szenvedő nőknek. Azok a nagyváradi orvosok, akik az Incontilase lézeres kezelést alkalmazzák, rámutattak, hogy a módszer fototermikus nem ablatív stimuláción alapul, aminek eredménye a kollagén szintézisének stimulálása a hüvely elülső falának szövetében, visszaállítva a húgyhólyag megtámasztásához szükséges rugalmasságot.

"Képzeljék el, hogy mit jelent egy nő számára, az akaratlan vizeletvesztés! Rendkívül kínos esemény, ami befolyásolja a társadalmi életét és magánéletét egyaránt. Az idők folyamán számos sebészeti technikát képzeltek el ezen problémák kezelésére. Ezeket két nagy fejezetre osztanám: a nőgyógyászok által elvégzett hüvelyi és perineális plasztikára, amikor a páciens anyagát használják fel, és az urológusok által elvégzett beavatkozásokra, amikor szintetikus textilanyagokat, úgynevezett szalagokat alkalmaznak, amivel megtámogatják a vízhólyag, a hüvely falát. Mindkét módszernek nagy hátrányai vannak: kórházi beutalás, altatás, hosszas lábadozás, bemetszés, vérzés, műtét utáni fájdalom, hólyag szonda, a szalag kilökődésének veszélye, fertőzés, hegesedés és a műtét utáni visszaesések magas aránya. Az Incontilase lézerterápia az ideális megoldás a vizelet inkontinencia kezelésére. A beavatkozás is felülmúlja a klasszikus módszereket, mert nem invazív, nincs bemetszés, nincs érzéstelenítés, fájdalommentes, biztonságos, egyszerű és komplikáció mentes. A kezelés utolsó generációs, kórházi ápolást nem igényel. Más szóval, a nő nem fog hiányozni a családi körből, és nem lesz szüksége betegszabadságra sem. Másrészt, a terápiás készülék új, rendkívül performáns, és a nőgyógyászati lézerek területén a világpiacon vezető Fotona-tól szereztük be.” - magyarázta dr. Petru Chitulea, az orvos, aki alkalmazza ezt a módszert.

Mi az eljárás?

Elmondása szerint, a Fotona Er: YAG, amivel elvégzik a beavatkozást, elsőként Nagyváradon, Temesvár és Bukarest után, fő jellemzője a szabadalmaztatott fototermikus hatás ("Smooth - Mode"), ösztönzi a kollagén termelést és új kollagén rostok szintézisét a hüvelyi szövetekben, ellentétben a CO2 lézerekkel, melyeknek ablációs hatása van (elégeti és megsemmisíti a kollagént a hüvelyi szövetekben).

"Kezdetben, a kollagén réteg célzott melegítése a kollagén rostok begyűrődéséhez vezet, rögtön ezután kiegyenesednek, rugalmasabbak lesznek, összehúzódnak. Hosszú távú hatása, az új kollagén rostok termelődéséhez vezet. A kollagénrostok szaporodnak, egyre nagyobb méretük lesz, megvastagszanak. Gyakorlatilag egy autológ protézist készítünk (az ügyfél anyagából), ami megvastagszik, erősíti a hüvelyt és támogatja a húgyhólyagot.” mondta dr. Chitulea.

Nagyváradon már több esetet megoldottak az új terápiával. Az egyik nő, aki alávetette magát a kezelésnek, beleegyezett, hogy beszéljen a terápia hatásáról.

"Nem fájt. Kb 30 percig tartott, majd hazamentem. Nem volt szükség rehabilitációra. Javaslom mindazoknak, akiknek problémájuk van.” mondta a páciens.

A terápiát az elkövetkezőkben a bőrgyógyászat és fül-orr-gégészet területén is alkalmazzák majd.

További információért kérjük hívják a Clinica de imbunatatire a calitatii vietii klinikát, a 0359-433.423 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!