ERDON Helyi hírek

2015.10.12. 16:10

Ötcsillagos gyógyhotel Félixfürdőn

Szombaton megnyílt a Turism Lotus Felix részvénytársaság által működtetett Lotus Therm Spa&Luxury Resort nevű gyógyszálloda Félixfürdőn, amely az egyetlen Romániában a kategóriájában.

Szombaton megnyílt a Turism Lotus Felix részvénytársaság által működtetett Lotus Therm Spa&Luxury Resort nevű gyógyszálloda Félixfürdőn, amely az egyetlen Romániában a kategóriájában.

A működtető Turism Lotus Felix Rt. szállodaüzemeltető társaság, illetve ennek vezérigazgatója, Florian Serac szerint ezáltal új fejezet nyílt a román turizmusban. A 29,3 millió euró értékű befektetés az öt részvényes (a brassói SIF Transilvania, a krajovai SIF Oltenia, a váradi Turism Lotus Felix , a bukaresti SIF Muntenia és a bákói SIF Moldova) közös erőfeszítésének eredményeképpen valósulhatott meg. Szerintük a hoteljük alapfilozófiáját a vendéglátás kulcselvei jelentik, vagyis a Lotus Therm az értékével és az ügyfelekre való odafigyelésével nyűgöz le. Ugyanakkor kapacitásával- 180 szoba és 262 szálláshely (79 egyágyas szoba, 37 kétágyas szoba, 3 szoba fogyatékkal élőknek, 39 apartman, 8 lakosztály és 6 speciális apartman- VIP, Honeymoon, Gold, Blue) a „leglátványosabb” hotel az ország nyugati régiójában.

Összesen közel 47 ezer négyzetméteren terül el, és magába foglal egy különleges, Romániában egyedinek számító akvaparkot. A Felixarium a legmagasabb standardokon lett megtervezve és megépítve, s változatos szórakozási lehetőségeket, illetve különféle meglepetéseket kínál, korosztálytól függetlenül. Mindez azt jelenti, hogy 14 víz-körforgásos és termálvizes belső és külső medence, pezsgőfürdő, barlangok, vízesések, 2 csúszda, az ebéd elfogyasztására alkalmas zóna (Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar), strandröplabda pálya, valamint a GOLD SPA központban 3 típusú szauna, illetve jégterem várja a kikapcsolódni vágyókat. Igen attraktív az a mozgókupola is, mely a belső medencék felett található, és rálátást biztosít a gyönyörű környezetre.

Balneológiai ellátás

A Nelumbo Med-SPA egy olyan balneológiai és spa központ, mely tökéletesen illeszkedik egy olyan ötcsillagos koncepciójába, melynek a vendégek intimitása elsőrendű szempont. A centrum olyan változatos szolgáltatásokat és terápiás módokat kínál, mint például hidroterápia, iszap fürdő és -pakolás, beparaffinozás, elektroterápia, hidrokinetoterápia, kinetoterápia, masszázs, termálvizes belső medencék, kozmetika, szauna, és a bátraknak egy jégkút. Mindezt az is lehetővé teszi, hogy mint közismert, a félixfürdői termálvizek gyógyító hatásúak, és a legnépszerűbbek a környéken, sokak szerint állítólag csodákra képesek a mozgásszervi betegségek gyógyítása terén. Emellett utolsó generációs utókezelő technológia áll az érintettek rendelkezésére az Észak-Nyugat Romániában egyedinek számító szakberendezésnek köszönhetően.

A felsoroltakon kívül emlékezetes családi és hivatalos események (konferenciák, tréningek, tanfolyamok, szimpóziumok, szemináriumok, esküvők, bankettek, keresztelők, évfordulók) szervezhetőek a 100 férőhelyes Topáz, a 150 férőhelyes Opál és a 200 férőhelyes Onix szalonokban. Emellett külön figyelmet érdemel még a 180 férőhelyes Ambra terem, ahol kitűnő ételek fogyaszthatóak a szakma legjobbjainak számító szakácsok tudományának betudhatóan.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!