ERDON Helyi hírek

2015.10.26. 15:44

Osztják a kérvényeket az ASCO-nál

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) közleményben tudatja, hogy elkezdték osztani a fűtési segély megítéléséhez szükséges űrlapokat. A feltételek változatlanok.

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) közleményben tudatja, hogy elkezdték osztani a fűtési segély megítéléséhez szükséges űrlapokat. A feltételek változatlanok.

A Városháza (Primăriei) u. 42. sz. alatti székhelyük földszintjén fogadják a lakosokat és a tulajdonostársulások képviselőit, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken fél nyolctól fél ötig, csütörtökön pedig fél nyolctól este hat óráig.

A dossziékat a kitöltött kérvényekkel a nagyváradi multifunkcionális központoknál lehet majd leadni, de egyelőre nem tisztázták, mikortól. A későbbiekben valószínűleg a központoknál is osztanak majd űrlapokat, minderről idejében tájékoztatnak majd.

A segély megítélésének feltételei, illetve a szükséges iratok ugyanazok, mint tavaly és a segély mértéke sem változott. Központi fűtés esetén legfeljebb 155 lejes egy főre eső jövedelem esetén a támogatás 90%-os, egyedülálló személyek esetében pedig 100%-os. A legkisebb mértékű, 5%-os támogatás azoknak jár, akiknél az egy főre eső havi nettó jövedelem 615,1 és 786 lej közötti, illetve egyedülálló személyek esetén 786 és 1082 lej közötti, s utóbbiak támogatása 10%. Azok, akik gázzal fűtenek, 155 lejt nem meghaladó jövedelem esetén 262 lejes havi fűtési segélyt kapnak, akik fával, illetve petróleumszármazékokkal fűtenek, 54 lejt kapnak, akik pedig árammal, 240 lejes havi fűtési segélyben részesülnek. Utóbbiak esetén a feltétel az, hogy más fűtési módozat ne álljon a rendelkezésükre. A legkisebb mértékű segélyt azok kapják, akiknél az egy főre eső havi nettó jövedelem 540,1 és 615 lej közötti, ők gázfűtés esetén havi húsz lejt, fával vagy petróleumszármazékokkal történő fűtés esetén havi 16 lejt, árammal történő fűtés esetén pedig havi 48 lejt kapnak.

További részleteket az ASCO honlapján, a www.asco-oradea.ro címen lehet megtudni, illetve a 0259 441 677, vagy 0259 431 333 telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!