ERDON Helyi hírek

2015.10.26. 12:41

Mert szükségünk van egymásra

Nagyvárad- Múlt csütörtök délután a váradi Ady Endre Középiskola dísztermében az Idősek Napját ünnepelte a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Szövetsége. Színvonalas műsornak lehettek tanúi a jelenlevők.

Nagyvárad- Múlt csütörtök délután a váradi Ady Endre Középiskola dísztermében az Idősek Napját ünnepelte a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Szövetsége. Színvonalas műsornak lehettek tanúi a jelenlevők.

Az egybegyűlteket Szilágyi Ibolya köszöntötte egy Müller Péter-idézettel. Arra hívta fel a figyelmet: az ENSZ döntése értelmében 25 éve ünnepeljük minden év októberében az Idősek Világnapját, mely az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól, hogy érezzék azt: szükség van rájuk, az élettapasztalatukra, a szeretetükre és a türelmükre. Ennek jegyében immár évek óra hagyománnyá vált, hogy a PMNYE tagjai is ünnepeljék magukat, hiszen ez is egy jó alkalom arra, hogy ismételten együtt legyenek, kellemesen és hasznosan eltöltsenek egymás társaságában 1-2 órát. Azt kívánta ugyanakkor mindannyiuknak: feledve bánatot és betegséget, gondoljanak családjukra, barátaikra, mindazokra, akiket tisztelnek és szeretnek, valamint azt is, hogy még sokáig ünnepelhessenek így, együtt.

Biró Rozália RMDSZ-es szenátor azt emelte ki: mennyire szükségük van kölcsönösen egymásra fiataloknak és időseknek. Hangsúlyozta: a nagyszülőknek pótolhatatlanok egy család, illetve egy közösség számára, hiszen „úgy ontják magukból a szeretetet, mint a kályha a meleget”, és egy társadalom is annál értékesebb, minél több generáció él benne. Ugyanakkor pedig az őszhajúak munkássága példaértékű, arra kötelez bennünket, hogy mi is jobbak, szorgalmasabbak legyünk.

Műsor

Elsőként Boros Beatrice kórusvezető irányításával- aki kilenc esztendeje foglalkozik a hölgyekkel és urakkal- a PMNYE énekkara lépett fel. Egy régi magyar köszöntővel, egyházi énekkel, Juhász Gyula Testamentomával, az Összetartozunk című szerzeménnyel, valamint az egyesület himnuszának számító Éljen a barátság! című dallal örvendeztették meg hallgatóságukat. A tagok közül Bathó Ida, László Ágnes, Páll Ildikó, Hajbók Klára és Fejes Erzsébet készültek különböző versajándékokkal, az alkalomhoz illő irodalmi történetekkel, a fiatalabb korosztályt pedig a Varga Friderika által felkészített Mystique menettánc csoport tagjai képviselték, illetve két aranyos kislány- Gyöngyi Abigél és Gyöngyi Rebeka- csempésztek őszi hangulatot a terembe. A program a PMYNE tánckarának produkciójával, és ahogy lenni szokott, szeretetvendégséggel zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!