ERDON Helyi hírek

2015.10.05. 12:44

Figyelemfelkeltő feliratok egy gépkocsin

Nagvárad - Adj elsőbbséget az életnek a címe annak a projektnek, melyen belül hétfőn a szervezők egy szuggesztíven feliratozott gépkocsit állítottak ki az ortodox katedrálissal szemben.

Nagvárad - Adj elsőbbséget az életnek a címe annak a projektnek, melyen belül hétfőn a szervezők egy szuggesztíven feliratozott gépkocsit állítottak ki az ortodox katedrálissal szemben.

Huszár István váradi alpolgármester hangsúlyozta: a közlekedésben mindenkinek alá kell vetnie magát a szabályoknak, mindenkinek figyelnie kell, nincsenek kivételek. Egyúttal azt is megjegyezte: sajnálja a Mobilitás Hetén történt incidenst, ő is jóváhagyta volna a Critical Mass kerékpáros felvonulás útvonalát, ha a szóban forgó bizottságnak a tagja lett volna. A későbbiekben kiemelte: a gépkocsivezetőknek nem érdemes sietniük, hiszen az idő így is úgy is telik.

Hozzáállás

Jari Vanda, a projektet kezdeményező Közlekedésrendészeti Nevelés és Biztonság Román Egyesülete (ARPER) vezetője elmondta: fontos tudatosítani azt, hogy az óvatos magatartás a közlekedésben életet menthet. Reméli, hogy a feliratozott gépkocsi elgondolkodtatja majd azokat, akik arra járnak, szükség van rá, annál is inkább, mivel Romániában szinte a leggyakoribbak a gyalogosokkal történt balesetek Európa-szerte. A tervek szerint a gépkocsi tavaszig ki lesz állítva.

Dorin Sava, a Bihar megyei Közlekedésrendészet parancsnoka azt hangsúlyozta ki: Bihar megyében az idén 21 haláleset történt közlekedési balesetek nyomán. Elsődlegesen fontos lenne a hozzáállás megváltoztatása, az, hogy mindenki adja meg az elsőbbséget annak, akit megillet. Olyan magától értetődő ez, mint a megszokott, hétköznapi udvariasság, tette hozzá.

Folytatás

A kiállított gépkocsin egyébként románul és magyarul megfogalmazott figyelemfelkeltő felhívások szerepelnek: „Ne siess a túlvilágra!”, „Oszd meg az utat!”, „Adj elsőbbséget az életnek!”, „Vigyázz a kerékpárosra!”

Mint megtudtuk, a projekt egy következő akciója során kérdőíveket töltetnek majd ki a járókelőkkel és gépkocsivezetőkkel, s az eredmények alapján baleset megelőzésre irányuló kampányt szerveznek.

A hét elején kezdődő akciót a polgármesteri hivatal, a közlekedésrendészet, valamint a Grup West Premium közreműködésével szervezték meg.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!