ERDON Helyi hírek

2015.10.05. 11:59

Fesztiválnyitó az Árkádiában

A Két mese a hársfa alatt című előadás bemutatásával hétfőn megkezdődött a II. Fux Feszt, azaz az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja.

A Két mese a hársfa alatt című előadás bemutatásával hétfőn megkezdődött a II. Fux Feszt, azaz az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja.

A házigazda nagyváradi Lilliput Társulat nyitotta meg a II. Fux Fesztet a váradi Árkádia Bábszínházban. A Két mese a hársfa alatt című előadás a társulat idei évadjának első bemutatója is egyben. A Vranyecz Artúr rendezte produkció, mint ahogy azt a címe is mutatja, két mesét foglal magában. Az első mese a hercegkisasszony és a gonosz komorna szerepcseréjének története, míg a második mesében a szegény legény csodagyűrűt kap a kígyókirálytól, amellyel bármelyik kívánsága teljesül. Az Egyed Emese dramaturgiája alapján készült, Szabó Balázs zenéjével aláfestett előadásban Balogh Judit, Csepei Róbert, Daróczi István, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Oláh Anikó Katalin, Stéfán Bodor Mária és Szentpéteri Lenke szerepeltek a Kelemen Kata bábtervező által készített bábukkal. A díszleteket és a látványtervet Kelemen Kata, Ozsváth Zsuzsa készítették. A mintegy ötven perces előadás elnyerte a gyermekek tetszését, akik további érdekes, látványos bábjátékokat tekinthetnek meg a fesztivál keretében. Hétfőn déli tizenkét órától a debreceni Vojtina Bábszínház látható a Szigligeti Stúdióban, este hat órától pedig ugyanott a kaposvári BábSzínTér mutatja be a Vitéz László és az elátkozott malom című vásári bábjátékát.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!