ERDON Helyi hírek

2015.09.10. 14:23

Újra ellenőrzik a tanintézeteket

Csökkent azoknak a Bihar megyei tanintézeteknek a száma, melyeknek nincs meg az egészségügyi engedélyük. Egy esetben sem volt szükséges bezáratni az épületet, tudtuk meg.

Csökkent azoknak a Bihar megyei tanintézeteknek a száma, melyeknek nincs meg az egészségügyi engedélyük. Egy esetben sem volt szükséges bezáratni az épületet, tudtuk meg.A 825 Bihar megyei tanintézet közül tavaly 559-nek volt egészségügyi működési engedélye, mostanra viszont 700-ra nőtt a számuk, tudatta kérdésünkre dr. Crina Mărcuţ, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) egészségügyi ellenőrző szolgálatának felügyelője. A napokban ért véget a prefektúra, a tanfelügyelőség és a DSP szakértőiből álló vegyes bizottság ellenőrzése, ennek során 228 Bihar megyei tanintézetet látogattak meg, egyetlen esetben sem volt szükség arra, hogy az épületet bezárassák, viszont 125 tanintézetet újra fognak majd ellenőrizni, leginkább folyamatban lévő munkálatok miatt. Vidéki tanintézetek esetén egyébként a folyóvíz hiánya, a túl kevés és folyóvízzel nem ellátott illemhely miatt nem adhatták meg az engedélyt, tudtuk meg. A szóban forgó épületek csak a működéshez szükséges minimális követelményeket teljesítik, de nem biztosítanak optimális feltételeket.

Nagyváradon három tanintézet esetében kell megismételjék az ellenőrzést, tudtuk meg. A Gheorghe Bariţiu műszaki iskolában szeptember elején még folyamatban voltak a felújítási munkálatok és az udvar tele volt törmelékkel, a Iosif Vulcan főgimnáziumban szintén törmelékek voltak az udvaron, emellett az osztálytermek szokásos év eleji takarítását és rendbetételét még nem fejezték be, a rogériuszi 11. sz. iskolában pedig nagyszabású felújítási munkálatokat kell végezzenek, de az ellenőrzés napján még csak neki sem fogtak ezeknek, s például a tornatermet „katasztrofális” állapotban találták. A tanintézetben várták, hogy megjöjjenek a munkálatok elvégzésével megbízott mesterek.

Szeptember 14 és október 10 között ismét ellenőrzik a tanintézeteket, ez egy országos, tematikus akció lesz, kizárólag a DSP képviselőinek részvételével, tudatta dr. Crina Mărcuţ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!