ERDON Helyi hírek

2015.09.02. 10:09

Nagyváradon is beindult a hipMenu

Kolozsváron és Temesváron már teret hódított magának a legkomplexebb online ételrendelési platform, a hipMenu. Szeptember 1-jétől már Nagyváradon is elérhető.

Kolozsváron és Temesváron már teret hódított magának a legkomplexebb online ételrendelési platform, a hipMenu. Szeptember 1-jétől már Nagyváradon is elérhető.

Szeptembertől a váradiak számára is elérhető a hipMenu, az ország legátfogóbb internetes ételrendelési platformja: egy helyről jelenleg tizenhat váradi étterem teljes menüjéből lehet válogatni. A hipMenu nem más mint egy virtuális étteremlajstrom, amelyhez eddig tizenhat váradi étterem és gyorsétterem csatlakozott. A platformon megtalálható mindegyik partnerétterem teljes menüje, részekre bontva, így még könnyebbé téve a válogatást. Kereshetünk megadott szavak szerint (pizza, kínai, vegetáriánus, tradicionális étel, nemzetközi, desszert stb.), de rákereshetünk a kedvenc éttermünkre, és azon belül is kiválaszthatjuk, mit szeretnénk rendelni. A hipMenu platformot szeptember 1-jén indították el ünnepélyes keretek között az egyik partnerétteremben. Az alkalmon Ciprian Costa fejlesztési igazgató és Tunyogi Ferencz a váradi platformért felelős menedzser ismertették a hipMenu működését, célkitűzéseiket és élesben is bemutatták hogyan lehet rendelni a platformról egyénileg vagy akár csoportosan is.

Rendelés

Mint elhangzott, a két nyelvű (angol és román) hipMenu számítógépen (www.hipmenu.ro) és okostelefonon is elérhető, utóbbi használatához ingyenesen letölthetjük a Google Play-ről vagy az App Storeból a hipMenu applikációt. Ahogy beléptünk a honlapra, ki kell választani a három város közül Nagyváradot, majd azt az éttermet, ahonnan szeretnénk rendelni. Egy-egy étterem profiljára kattintva olyan információkat tudhatunk meg, mint például meddig tart nyitva az étterem, mennyi idő alatt szállítják ki a rendelést és hogy a szállításért kell-e fizetni. A képekkel ellátott virtuális étlapról válogathatunk és a kiválasztott ételeket úgymond kosárba tesszük és megnyomjuk a rendelés gombot, de bejelölhetjük azt is, hogy ha mi szeretnénk elvinni az étteremből. A fizetés jelenleg átvételkor történik, de a fejlesztők már dolgoznak azon, hogy online is lehessen fizetni. Ciprian Costa kifejtette, hogy számukra fontos, hogy az étel fotója jó minőségű legyen (ezzel külön fotósok foglalkoznak), mivel „az ember először a szemével kezd el enni”.

Adatok

A hipMenu elindítása óta, két év alatt több mint 65 étterem csatlakozott a platformhoz, Kolozsváron és Temesváron több mint 500.000 rendelést vittek ki, a rendelések értéke meghaladja a 10.000.000 lejt. Az utóbbi 12 hónapban a hipMenun keresztül leadott rendelések mennyisége és értéke ötszörösére nőtt az előző évhez képest. A platformot 2013-ban egy kolozsvári csapat segítségével dolgozták ki, maga a platform a Cloud Treats amerikai vállalat tulajdona.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!