ERDON Helyi hírek

2015.09.03. 11:48

Kit követsz? – fiatalok Isten útján

A Comunia Alapítvány második alkalommal rendezte meg a 180fok Keresztyén Ifjúsági Fesztivált, a Nagyvárad melletti Kőröskisjenőben, augusztus 17-21 között, melyen több mint 200-an résztvettek, 50 különböző helységből, Erdélyből és Magyarországról.

A Comunia Alapítvány második alkalommal rendezte meg a 180fok Keresztyén Ifjúsági Fesztivált, a Nagyvárad melletti Kőröskisjenőben, augusztus 17-21 között, melyen több mint 200-an résztvettek, 50 különböző helységből, Erdélyből és Magyarországról.

A fesztiválnak a KingsLand Szabadidőközpont adott helyet és olyan különleges kikapcsolódási lehetőségeket biztosított, mint a golfozás, lovaglás, íjászat és vízibiciklizés.

A rendezvény célja, hogy a fiatalok – vallási hovatartozástól függetlenül - megismerjék a keresztyénség lényegét, Istennel találkozva 180 fokos fordulatot vegyen az életük és a hit életformává váljon számukra. Ezt a célt szolgálták a hét folyamán a koncertek, előadások, szemináriumok, csoportbeszélgetések, áhitatok.

„A hét témáját egy kérdésben fogalmaztuk meg: Kit követsz? – mert látjuk hogy milyen nagy szükségük van a fiataloknak jó példaképekre, akiket követhetnek az életben és mi ebben is szeretnénk irányt mutatni nekik, bátorítva őket hogy kövessék Jézust, éljenek Isten akarata szerint, mert így lesz igazán boldog az életük.” – mondta Kulcsár Péter, a fesztivál főszervezője.

A meghívott előadók - Mike Sámuel, Tóth Sándor, Fóris Attila és Szenczy Sándor – beszéltek hitükről és tapasztalataikról, elmondták hogyan ismerték meg az élő és igaz Istent, akit valóban megéri követni, és milyen óriási változást hozott ez életükben. Ezáltal is bátorították a résztvevőket, hogy gondolkozzanak el, hogy merre tart az életük és kit követnek, mert ez meghatározza sorsukat.

A koncertek egyaránt zenei és lelki élményt nyújtottak, a meghívott együttesek dalaikkal Isten szeretetét közvetítették: Szabó Zoltán, Nagyváradi Agapé, Hanna és zenekara, Csiszér László, Gyárfás István & BPA Gospel Team és Szabó Balázs. Az esti koncertek nyitottak voltak, sokan eljöttek a környező településekről, így a nagysátor több este is megtelt.

A hét folyamán egy önkéntes véradó napot is tartottunk a Nagyváradi ProViata Véradóközpont segítségével, melynek munkatársai egy speciális autóbusszal kijöttek a fesztivál helyszínére, tájékoztatták a résztvevőket a véradás fontosságáról és szakszerűen elvégezték a vérvételt mindazoktól akik vállalták, hogy segítsenek a véradásra szoruló betegeknek.

A fesztivál folyamán és azóta is nagyon sokan beszámoltak arról hogy lelkileg feltöltődtek, új reményt és hitet nyertek, közelebb kerültek Istenhez és életüket ennek fényében szeretnék folytatni. Isten segítségével jövő nyáron újra találkozhatunk a 180fok Keresztyén Fesztiválon - ahol útjaink kereszteződnek!

A fesztiválról készült képeket, videókat és további információkat a következő weboldalon lehet megnézni: www.180fok.ro

A cikket írta: Domokos Adrien és Kulcsár Péter

Elérhetőség: adrien.domokos@comunia.ro, 0746.772.873

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!