ERDON Helyi hírek

2015.08.25. 14:01

Kiegészítették a megye költségvetését

Egyetértésben, viták nélkül zajlott a Megyei Tanács keddi ülése, melyen egyebek mellett a költségvetés kiegészítésről is szavaztak a tanácsosok. Új tagja is lett a testületnek.

Egyetértésben, viták nélkül zajlott a Megyei Tanács keddi ülése, melyen egyebek mellett a költségvetés kiegészítésről is szavaztak a tanácsosok. Új tagja is lett a testületnek.

Miután Butişcă Victorica Valentina PSD-párti tanácsos személyes okokra hivatkozva július folyamán lemondott, az USL jelöltlistáján szereplő következő személy, az ugyancsak PSD-párti Dumitru Gherman foglalta el a helyét, ezt a tanácsosok egyhangúan megszavazták, majd az új tanácsos letette az esküt is. A későbbiekben Cornel Popa javaslatára Dumitru Gherman lett a testület érvényesítési bizottságának titkára. A PSD-pártiak álláspontjának figyelembevételével dől majd el, hogy az új tanácsos tagja lesz-e a szociális bizottságnak is, mint elődje – mondta Cornel Popa, a megyei tanács elnöke.

Költségek

Szintén egyetértésben szavazták meg a megye költségvetésének kiegészítését mintegy 53 millió lejjel, mely egyebek mellett vissza nem térítendő uniós támogatásokból, továbbá jövedelemadóból, illetve az áfa kifizetéséből származik. Egyebek mellett a kiegészített költségvetés szerint 225 ezer lejt szánnak egy a megyén belüli szállítást ellenőrző felszerelésre, közel hatmillió lej jut egy tartalékalap létesítésére helyi hatóságok személyzeti költségekre; 100 ezer lejt kap Katonai Központ a Dunărea utcai székhely felújítására. Az újonnan létesült érmihályfalvi iskolaközpont számára 455 ezer lejt szavaztak meg a tanácsosok, 100 ezer lej jut a George Bariţiu iskolának homlokzatfelújításra, az Orizont kisegítő iskolaközpontnak pedig 90 ezer lejt, a mozgássérültek által használandó lift létesítésére. A telegdi kisegítő iskolának is 100 ezer lej jut homlokzatfelújításra. Vissza nem térítendő uniós pénzalapokból csaknem 3,5 millió lej jut a papfalvi szociális és egészségügyi központ kiterjesztésére, ezenkívül további 55 ezer lej a kezeltek étkeztetésére, jelenleg ugyanis az egy főre eső összeg mindössze napi 16,6 lej.

A személyzeti költségek kiegészítésére száz és kétszáz ezer lej közötti összegeket kap a megyei könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Mária királyné, valamint a Szigligeti színház.

Mivel a felújítási munkálatok miatt csökkentek a Nagyváradi Reptér bevételei, az intézmény személyzeti költségeinek kiegészítésére 1,3 millió lejt szavazott meg a tanács. A Tenkét és Váradlest, valamint a Tasádfőt és Sergest összekötő megyei utak javítására további egymillió lejt különítettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!