ERDON Helyi hírek

2015.08.23. 11:38

Brutális gyilkosság Hodoson

Berettyóújfaluban fogták el a Szalárd községhez tartozó Hodoson elkövetett gyilkosság tettesét: a 75 éves férfit saját fia ölte meg.

Berettyóújfaluban fogták el a Szalárd községhez tartozó Hodoson elkövetett gyilkosság tettesét: a 75 éves férfit saját fia ölte meg.

A Szalárd községhez tartozó nyugodt életű Hodos lakóit megdöbbentette az eset, tudtuk meg egy névtelenséget kérő falubelitől. Amint a rendőrségi sajtónyilatkozatokból kiderül, pénteken délután fedezték fel a brutális gyilkosságot: egy 75 éves férfi holttestét feldarabolva találták meg saját házának udvarán és kertjében szétszórva.

A lapunknak nyilatkozó falubeli elmondta: az áldozat néhány éve költözött ki a faluba a megyeközpontból, az "Újsor" nevű településrészen vásárolva meg egy házat. Magának való ember volt, a szomszédokkal nem tartott kapcsolatot, csak a boltba járt el bevásárlásait intézni. Látogatóba fia érkezett hozzá néha, leginkább akkor, amikor a nyugdíja kézhezvételének ideje volt. Ő maga a hétvégék nagy részét Váradon töltötte, ahol a fián kívül egy lánya is él. A szomszédok gyakorta hallottak hangoskodást a házból akkor, amikor a fia nála tartózkodott. Bizonyára ez lehet az oka annak, hogy a bűncselekmény felfedezése után a nyomozók rögtön a fiára gyanakodtak (akiről egyesek úgy tartják, nem teljesen beszámítható).

Nem voltak jelek

A szomszédságban senki nem hallott vagy látott arra utaló jeleket, hogy közvetlen környezetükben ilyen szörnyűség történt, és a hűvösebbre fordul esős időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy a vélhetően szerdán történt bűncselekményre csak pénteken délután derült fény, amikor az áldozat lánya, miután apja nem válaszolt a telefonhívásokra, a helyszínre utazott. A riasztást követően a rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, és még aznap este - együttműködve a magyarországi kollégáikkal - elfogták az áldozat fiát Berettyóújfaluban, akit az országba történt belépése után letartóztattak és aki sajtóinformációk szerint a kihallgatásán be is ismerte tettét.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!