ERDON Helyi hírek

2015.08.03. 16:37

A menedzsmentet hibáztatják

Országos szinten egyedül a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórházból érkeztek gyógyszerkrízisre vonatkozó jelzések, tudatja közleményben az egészségügyi minisztérium.

Országos szinten egyedül a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórházból érkeztek gyógyszerkrízisre vonatkozó jelzések, tudatja közleményben az egészségügyi minisztérium.Mint arról már beszámoltunk, a kórház vezetősége az elmúlt héten jelezte, hogy mindössze két hétre elegendő gyógyszertartalékkal rendelkezik, ugyanis a forgalmazók – korábban megkötött szerződésekre hivatkozva – nem hajlandók a minisztérium által megszabott alacsonyabb áron ellátni a kórházat. Egy nappal később dr. Daniela Rahotă, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság igazgatója lapunknak azt nyilatkozta: ez a helyzet nem megengedett, s gond lehet a kórház menedzsmentjével.

A minisztérium honlapján közzétett közlemény szerint júniusban figyelmeztették az egészségügyi intézményeket, hogy változni fog a metodológia. Rendellenességek kizárólag a kórház menedzsmentje miatt alakulhatnak ki, a megfelelő tájékozódás hiánya miatt, illetve ha nem értik meg helyesen a közbeszerzési eljárásokat szabályozó törvényeket – olvasható –, továbbá az, hogy a kórházaknak megvannak a szükséges eszközeik arra, hogy kilépjenek a krízisből sürgős beszerzésekkel, akkor is, ha a forgalmazók miatt gond van az ellátással.

Alin Ţucmeanu államtitkár egyúttal felhívást intéz a kórházmenedzserekhez, hogy tájékozódjanak a törvénykezésbeli változásokról, és idejében jelezzék azokat a szituációkat, melyek miatt akadozhat a gyógyszerellátás. Az elkövetkezendőkben ott, ahol szükségesnek tartják, váratlan ellenőrzéseket fognak tartani, teszi hozzá az államtitkár a minisztérium honlapján lévő közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!