ERDON Helyi hírek

2015.07.21. 15:25

Piramis Plusz a Hímeshátszigeten

Július 24–26. között kerül megszervezésre az Érkeserűi napok Hímeshátsziget elnevezésű fesztiválja. Számos szórakoztató színpadi műsorral és versenyekkel készülnek a szervezők.

Július 24–26. között kerül megszervezésre az Érkeserűi napok Hímeshátsziget elnevezésű fesztiválja. Számos szórakoztató színpadi műsorral és versenyekkel készülnek a szervezők.

A rendezvény fénypontja szombaton este 21:30 órától a Piramis Plusz zenekar fellépéze lesz. Felejthetetlen örökzöld slágereire bulizhatnak az érdeklődők egy igazi élő koncert keretében.

A magyar rock legendája

A Piramis együttes a magyar rockzene történetének egyik legnagyobb legendája. A zenekar 1975-ben alakult és rövidesen Magyarország legnépszerűbb zenekara lett. Évente több száz koncertet adott, lemezeik több százezres példányszámban keltek el. Slágereik a mai napig a magyar rock legnépszerűbb dalai közé tartoznak: a Szállj fel magasra, a Becsület, a Ha volna két életem, a Kívánj igazi ünnepet és a többi sikerdal már igazi klasszikusok és a rádiók legtöbbet játszott számai.

A zenekar feloszlása után a rajongók tizenkét évet vártak, hogy ismét találkozhassanak kedvenceikkel. 1992-ben öt telt házas koncertet adott az együttes a Budapest Sportcsarnokban, ekkor mondta a Magyarországon koncertező Aerosmith énekese a Piramis tagjainak: „Ti sokkal nagyobb sztárok vagytok, mint mi, mert nekünk csak egy telt házat sikerült csinálni”… Az újra kiadott lemezek ismét hatalmas példányszámban fogytak, de mégsem lett folytatás, a Piramis hosszú évekig nem hallatott magáról.

A következő megjelenés 2006 decemberében volt, amikor újra összeállt a zenekar és kétszer töltötte meg az Arénát, a koncertről készült DVD platinalemez lett, csakúgy, mint az audió CD. A várakozásokkal ellentétben most is elmaradt a hosszabb visszatérés, a személyi problémák miatt nem maradt együtt a csapat. A Piramis egykori tagjai közül hárman (Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos) azonban úgy érezte, hogy nem lehet veszni hagyni a zenei örökséget, a közönség továbbra is igényli a koncerteket, élőben szeretné hallani a dalokat. Ezért felkérték basszusgitárosnak Vörös Gábort, az Ossián együttes egykori tagját, az énekesi posztra pedig Nyemcsók János bizonyult a legmegfelelőbbnek, aki megszállott Piramis rajongó és mind hangi adottságai, mind színpadi munkája hitelessé teszik a Piramis frontvonalában.

A visszatérés

A 2009-es év a Piramis visszatérésének éve. Nagy fesztiválokról, városi rendezvényekről, művelődési házaktól és külföldről is érkeztek felkérések, amelyeknek mind szeretne eleget tenni a zenekar. A Piramis harminc éve nem járt a környező országok magyarlakta területein.

A Piramis zenekar tagjai: Gallai Péter, Závodi János, Köves Miklós, Csoki, Vörös Gábor. A zenekar 2014 óta folytatja a koncertezést és készülnek a zenekar 40 éves jubileumának méltó megünneplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!