ERDON Helyi hírek

2015.07.01. 12:32

Határozat a széplakiak ügyében

Június 30-án a Képviselőház plenáris ülésén megszavazták a politikusok azt a javaslatot, mely a Berettyószéplakon élőknek a térségben zajlott és zajló kőolaj-kitermelés következtében keletkezett egészség-károsodása ellentételezéseként biztosít kedvezményeket.

Június 30-án a Képviselőház plenáris ülésén megszavazták a politikusok azt a javaslatot, mely a Berettyószéplakon élőknek a térségben zajlott és zajló kőolaj-kitermelés következtében keletkezett egészség-károsodása ellentételezéseként biztosít kedvezményeket.A javaslatot Adrian Miroslav Merka szlovák kisebbségi képviselő nyújtotta be és annak eredményeként azok a személyek, akik legkevesebb 30 éve élnek, dolgoztak vagy dolgoznak a térségben, a 2010/263. számú törvény 65. paragrafusának 5. bekezdése alá eső kedvezményben részesülnek, vagyis két évvel korábban mehetnek nyugdíjba. (Eszerint Berettyószéplakot besorolták a jelzett törvényben eddig nevesített Nagybánya, Zalatna és Kiskapus mellé.) Ezen felül az elhunytak temetkezési segélyét 50%-kal megnövelhetik a helyi költségvetésből, az erre a célra előirányzott összegből, továbbá évente egyszer ingyenes orvosi kivizsgáláson vehetnek részt, aminek célja az egészségmegőrzés és az esetleges betegségek időbeni felismerése. A képviselő által jegyzett sajtóközlemény szerint a határozat 4605 személyt érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!