ERDON Helyi hírek

2015.06.24. 11:38

Veseátültetési premier

Nagyvárad- A hét elején egy olyan veseátültetési műtét helyszíne volt a Megyei Kórház, mely premiernek számít Romániában.

Nagyvárad- A hét elején egy olyan veseátültetési műtét helyszíne volt a Megyei Kórház, mely premiernek számít Romániában.Az eset különlegessége abban rejlik, hogy az agyhalálba került 37 éves szervdonor korábban szintén veseültetésen esett át, vagyis idén áprilisban édesapjától kapott egy vesét. Múlt vasárnap azonban a férfi agyvérzést kapott, és olyan állapotba került, mely nem ad reményt a felépülésére, ezért a családja beleegyezett abba, hogy kivegyék a veséjét, a máját és a szívét. Emellett az is újdonságnak számít, hogy az operációt teljes egészében váradi orvosok alkotta csapat végezte. Végül azonban sajnos csak a veséje és mája mentheti majd meg két másik ember életét, mert úgy tűnik, a szíve inkompatibilis a befogadó szervezetével. A vesét Kolozsvárra, a májat pedig Fundeniba szállították. A hétfőről keddre virradó éjjel zajlott beavatkozás a 11. ilyen jellegű volt Váradon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!