ERDON Helyi hírek

2015.06.04. 12:01

Újranyomtatott könyvekből tanulnak

A harmadik osztályos tanulók a 2015-16-os tanévben újranyomtatott tankönyvekből fognak tanulni, mert nincs már idő új tankönyvek kidolgozására, jelentette be szerdán Sorin Campeanu tanügyminiszter.

A harmadik osztályos tanulók a 2015-16-os tanévben újranyomtatott tankönyvekből fognak tanulni, mert nincs már idő új tankönyvek kidolgozására, jelentette be szerdán Sorin Campeanu tanügyminiszter.„Megalapozottnak ítéltem a Romániai Kiadók Szövetségének a kérését, hogy függesszük fel a közbeszerzési eljárást és hosszabbítsuk meg az ajánlatok benyújtási határidejét, és eldöntöttük, hogy a következő tanévben a gyerekek ne új, hanem újranyomtatott tankönyvekből tanuljanak” - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy nem lenne már idő új tankönyvek nyomtatására, hiszen a fellebbezéseket szeptember 15-ig bírálnák el. Kérdésre válaszolva Cimpeanu elmondta, hogy a tankönyvkészlet mintegy tizenöt százalékát nyomtatják újra. A kiadók szövetségének képviselői májusban arra figyelmeztettek, hogy a III. osztályos tankönyvek elkészítésének közbeszerzési eljárása még kaotikusabb, mint az egy évvel korábbi közbeszerzési eljárás, lévén, hogy az idei licitet egy hónapos késéssel írták ki. A 2014-15-ös tanévben az I. és a II. osztályos tanulók kellett volna új tankönyvekből tanuljanak, a tanév kezdetéig azonban nem kapták meg ezeket, és egy ideig a régi tankönyvekből tanultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!