ERDON Helyi hírek

2015.06.19. 14:33

Tanévzáró az érmihályfalvi általános iskolában

Péntek reggel tartották az érmihályfalvi Zelk Zoltán Iskolában (is) a tanévzáró ünnepséget, amikor külön jutalmazták a legeredményesebb nyolcadokat végzett diákokat.

Péntek reggel tartották az érmihályfalvi Zelk Zoltán Iskolában (is) a tanévzáró ünnepséget, amikor külön jutalmazták a legeredményesebb nyolcadokat végzett diákokat.

"Valami van a levegőben..." - szólt a hangszóróból az éppen aktuális sláger az érmihályfalvi általános iskola főépületének udvarán péntek reggel, és valóban: az a valami a vakációs hangulat volt. Az ünnepségen csak a nagyok, azaz az V. - VIII. osztályosok vettek részt, akiket elsőnek Drugacs Adina aligazgatónő köszöntött, majd Nyakó József polgármester mondott köszönetet a pedagógusok munkájáért, kiemelve azokat, akik az oktatói tevékenységeken túl is feladatot vállalnak az iskola, illetve a város egészének közösségéért. A 2014-2015-ös tanév 170 iskolanapjának letelte után Csengeri Csongor igazgató is megköszönte kollégáinak a munkát, a kitartást, majd számadatokat sorolva tudatta: hány diák zárta sikeresen a tanévet, hányan buktak, hányan kell pótvizsgázzanak és sajnos olyanok is akadtak, akik tanév közben felhagytak az iskolába járással.

A jók legjobbjai

A 105 nyolcadik osztályos közül 94-en mentek át, számukra hétfőn kezdődik a felmérő vizsga. Az összes V.-VIII. osztályt figyelembe véve 125 diáknak van 9-es és 10-es között az átlaga és ugyancsak 125-nek 8-as és 9-es között.

Ahogyan már hagyománnyá vált, az igazgató jutalmazta azokat a nyolcadikos diákokat, akik az elmúlt négy év alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak tanulásban, sportban, magaviseletben és nem utolsó sorban akár a város közéletében vállalt szerepükkel is, ők Mészáros József, Kelemen Lilla Kornélia, Tóth Vivien, Csomós Roland, Purcel Raluca; az iskola Nagydíját Kovács Csenge vehette át; legjobb sportoló fiú Szilágyi Szebasztián (labdarúgás), a legjobb sportoló lány Bihari Viktória (kézilabda). A továbbiakban a különböző tantárgyversenyeken elért, majd az osztályokon belüli tanulmányi eredményekért járó okleveleket, jutalomkönyveket adták át. Hatalmas ováció kísérte az igazgató szavait: mostantól pedig vakáció van!

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!