ERDON Helyi hírek

2015.06.04. 13:29

Síncsere: a fele már megvan

A nagyváradi Szent László téren a síncserélési munkálat gyakorlatilag befejezettnek tekinthető - nyilatkozta szerkesztőségünknek Csuzi István, a közszállítási vállalat vezérigazgatója.

A nagyváradi Szent László téren a síncserélési munkálat gyakorlatilag befejezettnek tekinthető - nyilatkozta szerkesztőségünknek Csuzi István, a közszállítási vállalat vezérigazgatója.

A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója lapunk kérdéseire vélaszolva fejtette ki azt, hogy ezen a héten elkészülnek a villamossín-cserélési munkálatok a Szent László téren, vagyis ott, ahol a betonozás már megtörtént, a Városháza utcától egészen a Fekete-Sas palotáig. Csuzi István kijelentette, hogy ezzel a téren befejezettenek tekinthető a síncserélési munkálat, a jövő héten már elkezdődhet a díszkövek lerakása ott. Nem ugyanilyen jó a helyzet a Kossuth (Independentei) utcán, ahol még mindig zajlanak a csatorna áthelyezési munkálatok. Mint Csuzi István elmondta, a vízművektől azt az ígéretet kapták, hogy június 15-ig befejezik a saját munkálataikat, így ezt követően a HKV folytathatja ott is a síncserélést. Hozzátette, hogy a síncserélést végző aradi kivitelező eredetileg hat méteres vályút alakított ki azon a szakaszon, azonban a vízművek kiszélesítette az árkot, így most már a síncserélési munkálatok költsége is meg fog növedeni miután visszakapják a munkaterületet. Csuzi István hozzátette, hogy legékésőbb a jövő hét végén lezárják a Nagyvásártér (December 1. park) és a Kossuth utca sarkát, ahol fel kell szedni még mintegy 15 méter hosszú sínpárt, ami forgalommódosulással fog járni. Az igazgató elmondta, hogy még nincs kidolgozva az új közlekedési rend, de valósítnűleg a park déli oldalán kétirányúsítani fogják a forgalmat. Egyébként a sínfelszedésre azért lesz szükség, hogy a vízművek befejezhesse a csatornaáthelyezést. Kérdésünkre válaszolva Csuzi István elmondta: „Remélem már augusztus végére teljesen elkészülnek a síncserélési munkálatok”.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!