ERDON Helyi hírek

2015.06.07. 11:55

Móka és kacagás a Csillagocska Családnapon

Egy vidám, játékos, tartalmas szombatot tölthettek el mindazok, akik ellátogattak a Csillagocska Alapítvány által szervezett Csillagocska Családnapra.

Egy vidám, játékos, tartalmas szombatot tölthettek el mindazok, akik ellátogattak a Csillagocska Alapítvány által szervezett Csillagocska Családnapra.

A Nagyvárad-Réti református templom és udvara szombat reggeltől megtelt élettel, kicsik és nagyok egyaránt eljöttek, hogy egy kellemes, vidám és tartalmas szombatot töltsenek együtt a Csillagocska Családnapon. A program június 6-án, szombaton tíz órától vette kezdetét, ekkor a gyermekek és felnőttek együtt egy zenés, mesés interaktív játékban vettek részt, majd ki-ki az érdeklődésének megfelelő tevékenységet választotta ki. A gyermekek az udvaron felállított ugrálóvárban játszhattak, de választhatták az arcfestés és a számos kézműves foglalkozás közül is. Gyöngyfűzéssel, nemezeléssel, mézeskalács készítéssel, szövéssel, bútorfestéssel és egyéb játékkal tölthették el a délelőttöt. A kézműves foglalkozásokat olyan neves népművészek vezették, akik nem csak helyi, hanem nemzetközi szinten is elismertek, úgy mint Tóth Beáta népművész és Berek Elza népművész, továbbá Pázmán Ida, a népművészet mestere és Halmágyi Csaba bútorfestő.

Vásár

Míg a gyerekek játszottak és kézműveskedtek, a szülők sem unatkoztak, hiszen a helyszínen levő vásáron többféle termékből, finomságból válogathattak. A nagyzerindi Szénási család mézeskalácsokat hozott a vásárra, Antal Ildikó kézműves sajtokkal várta az ínyenc és hagyományos ízek kedvelőit. Tolvaj Ella hidegen sajtolt olajokkal és teljes kiőrlésű lisztekkel érkezett, emellett természetes anyagokból készült tisztítószereket is lehetett vásárolni. Ezek mellett a résztvevők megkóstolhatták a nagymama sütije versenyre elkészített finomságokat, amelyek közül a legjobbakat díjazták is. A délelőtt folyamán két előadásra is sor került. A mókázás és játék után pedig a délelőtt folyamán elkészült bográcsgulyást fogyasztották el a jelenlevők. A szombat estét 19-órától egy fergeteges táncház zárta, melynek vendége a TÉKA együttes volt.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!