ERDON Helyi hírek

2015.06.28. 19:04

Könnyűzenei sztárok a nagyszínpadon

A nagyváradi Szent László Napok elmaradhatatlan programjai a könnyűzenei koncertek, amelyek egy-egy nap gazdag programkavalkádja csúcspontjainak számítanak.

A nagyváradi Szent László Napok elmaradhatatlan programjai a könnyűzenei koncertek, amelyek egy-egy nap gazdag programkavalkádja csúcspontjainak számítanak.

Pénteken a vár udvarán felállított színpadon elsőként a Loyal zenekar lépett fel. Az együttes kitett magáért, igényes, intelligens rockos zenéje jól szólt a történelmi falak között, ennek ellenére nem sikerült nagyszámú közönséget toboroznia magának, feltehetőleg azért, mert az emberek a kora esti órákban még a sör- és ételsátrak környékén tartózkodtak.

Megtelt azonban a nagyszínpad előtti tér akkor, amint a pénteki nap sztárvendége, Hobo és bandája lépett színpadra este kilenckor. A népszerű magyarországi előadóművész és zenésztársai a Gazember című dalukkal indítottak, majd elővezették a Hobo Blues Band örökzöld darabjait, többek között olyan közkedvelt nótákat, mint a Rohadt rock and roll, a Mesél az erdő, A vadászok kivonulása, vagy a Menj vissza vándor. A közönség nagyon jól fogadta az együttest, amelyik meghálálta a fogadtatást, mert nagy erőbedobással, hitelesen szólaltatta meg a dalokat. Méltó lezárása volt ez a pénteki napnak.

Másnap, szombaton a jövőre húsz éves Hooligans együttes volt a nagyszínpad fellépője. Slágeres hard rock muzsikájuk beindította a közönséget, amelyik hangosan énekelte Ördög „Csipa” Tibor énekessel együtt a zenekar legnagyobb slágereit, a Királylányt, az Illúziót, a Játszomat, a Legyen valamit, és a többi fülbemászó dallamot. A közönség segítségére szükség is volt, mert a hangosítás nem volt a legmegfelelőbb, Ördög Tibi énekszólamai elég gyakran elvesztek a hangszeres zúzásban. A hangzás problematikusságát pótolták viszont a színpadra született zenészek, akik nagy energiákat fektettek bele abba, hogy elszórakoztassák a közönséget. A frontember humoros átvezető szövegei mellett zenei stílusparódiára is futotta tőlük, ugyanis a Boldog születésnapot című gyermekdalt hardcore, punk és death metalos stílusban is elővezették. Kellemes meglepetésként hatott a Metallica Enter Sandmanjének egyik részlete, valamint a Led Zeppelin Whole Lotta Love című klasszikusának megszólaltatása. Jó hangulatú koncert volt a Hooligansé.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!