ERDON Helyi hírek

2015.06.03. 09:52

Jótékonysági hangverseny Hannáért

Jótékonysági hangversenynek adott otthont a PKE díszterme kedden este. A koncerten a három éves Hudák Hanna műtétéhez járulhattak hozzá az adakozókedvű váradiak.

Jótékonysági hangversenynek adott otthont a PKE díszterme kedden este. A koncerten a három éves Hudák Hanna műtétéhez járulhattak hozzá az adakozókedvű váradiak.

A Partiumi Keresztény Egyetem Alumni Központjának és Zeneművészeti tanszékének szervezésében június 2-án, kedden este jótékonysági koncertet tartottak a PKE volt hallgatójának, Hudák (Tankó) Csilla három éves hallássérült kislányának műtétére. A gyimesközéploki család márciusban kereste meg Brugós Anikót, a PKE oktatóját, hogy egy levélben ismertesse a kis Hanna történetét. Brugós Anikó a jótékonysági koncert elején fel is olvasta a levelet, amelyből a

jelenlevők részletesen megismerkedhettek Hanna helyzetével. Továbbá elmondta, hogy a kislány szüleinek felhívására sok segíteni akaró ember összefogott Erdély szerte, hogy mindenki lehetőségéhez mérten tudjon segíteni Hannának megtörni a csendet. A kislánynak több jótékonysági koncertet szerveztek és fognak szervezni. A segíteni akarók sorába a PKE Zeneművészeti tanszéke is beállt, hiszen kedden egy nagyszabású jótékonysági koncertet szerveztek, amelyen a tanszék jelenlegi kórusa mellett az öregdiákok is összegyűltek, hogy segíteni tudjanak.

Kórusművek

A Partiumi Énekkar előadásában hat kórusművet hallgathatott meg a közönség: Hans Leo Hassler Cantate Domino, Liszt Ferenc Ave Maria és Benedetto Marcello A teremtő dicsérete című művét a kórus Piski Norbert végzős hallgató vezénylésével adta elő, míg Wolfgang Amadeus Mozart Útra készen, Bárdos Lajos Adjunk hálát mindnyájan és Deák Bárdos György Csillagok című művét Ambrus László végzős hallgató vezényelte. A Benedetto Marcello és a Mozart kórusműnél

zongorán kísért Bányai Helga. A koncert következő részében szólóénekekre került sor. Tódor Kata, Vura Krisztina és Rózsa Endre első éves hallgatók F. Mendelssohn-Bartholdy, Giovanni Paisiello és Franz Scubert műveket adtak elő, zongorán kísért dr. Kristófi János és Fábián Attila első éves hallgató. A fellépő egyetemistákat dr. Boros-Konrád Erzsébet, Brugós Anikó és Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy készítette fel. A Partiumi Öregdiákok Kórusa Brugós Anikó és Berkesi Sándor vezényletével Johann Pachelbel Magnificat, Randall Thompson Alleluia, Bárdos Lajos Jeremiás próféta imádsága és Csillagvirág, valamint Kodály Zoltán Szép könyörgés című kórusművekkel készült. A jelenlegi és volt diákok egyesített kórusa Erőd Iván Viva la musica művét adták elő közösen. A jótékonysági koncerten közel ezer euró gyűlt össze, amelyért a család nagyon hálás a váradiaknak. Akik szeretnék követni Hanna sorsát, megtehetik a család által indított blogon www.hudakhanna.blog.hu. A Partium Keresztény Egyetem Zeneművészeti tanszékén második

alkalommal szerveztek jótékonysági koncertet, első alkalommal a tanszék egy volt diákjának műtétjére gyűjtöttek sikeresen.

Adatok a banki átutalásokhoz

Amennyiben olvasóink támogatni szeretnék a Hudák családot, az alábbiakban megtalálják a Hanna szülei által nyitott számlaszámokat. Hudak Attila Stefan névre RO82BRDE270SV57540122700 – RON, RO20BRDE310SV32110153100 – EUR, SWIFT: BRDEROBU, Paypal: einstein_hu@yahoo.de. Hudak Csilla Magdolna névre RO76BRDE040SV36501200400 – RON, SWIFT: BRDEROBU.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!