ERDON Helyi hírek

2015.06.30. 16:47

Autóbuszállomás a vasútállomás mellett

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén egyhangúlag megszavazta azt, hogy átszálló autóbusz állomás épüljön a Stefan cel Mare úton a vasútállomás mellett.

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén egyhangúlag megszavazta azt, hogy átszálló autóbusz állomás épüljön a Stefan cel Mare úton a vasútállomás mellett.

Ugyanezen a tanácsölésen szavazták meg a megyei buszjáratok váradi útvonalát is. Az átszálló állomás költségvetése 183 ezer euró, a kivitelezési időszak hat hónap. A létesítményben lesznek irodák, üzlethelyiségek, váróterem, jegyárusító helyiség és mellékhelyiség is. A tegnapi tanácsülés előtt Ilie Bolojan ennek a határozat-tervezetnek a kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Vitéz (Decebal) úton is épül egy ilyen átszálló állomás, mely a Nagyszalonta felől érkező buszokat fogadja, míg a vasútállomás melletti létesítményben a Margitta, Érmihályfalva felől jövő járművek állhatnak majd meg. Mint mondta, előbbi állomás az idén, utóbbi jövő tavasszal készül el. A megyei buszjáratok váradi útvonalának kidolgozása kapcsán az alapgondolat az volt - fejtette ki a polgármester -, hogy ezek a járatok az első városi tömegközlekedési csatlakozásnál álljanak meg Nagyvárad területén. Hozzátette, hogy összesen hat ilyen átszálló buszállomás lesz a városban, köztük a szőllősi buszpályaudvar is, így gyakorlatilag minden irányból érkező buszoknak lesz fogadóállomása Nagyváradon. A polgármester megemlítette, hogy az elkövetkező időszakban olyan kombinált bérletrendszert kell kidolgozni, hogy a Váradra busszal ingázó emberek egyetlen bérlet kiváltásával a város bármelyik pontjára eljuthassanak.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!