ERDON Helyi hírek

2015.05.25. 15:47

Orgonakoncert volt Szőllősön

Nagyvárad- Vasárnap este Józsa Domokos kántor szervezésében pünkösdi orgonakoncert volt a szőllősi katolikus templomban.

Nagyvárad- Vasárnap este Józsa Domokos kántor szervezésében pünkösdi orgonakoncert volt a szőllősi katolikus templomban.

Emlékezetes jótékonysági orgonakoncertet szervezett pünkösdvasárnap este a várad-szőllősi római katolikus plébániatemplomban Józsa Domokos kántor és felesége, Gyöngyi. Barokk zeneszerzők az alkalomhoz illő gyönyörű kompozíciói váltották egymást, miközben az öt éve működő Gyerekkuckó tagjai szavaltak szintén pünkösdi ihletésű költeményeket, az életkorukra jellemző lelkesedéssel, őszinteséggel, tisztasággal.

Jöjj Szentlélek

A konferálást Schneider Arnold zenetanár végezte, aki néhány mondatban ismertette a szerzők- Johann Sebastian Bach (1685-1750), Johann Pachelbel (1653-1706) és Dietrich Buxtehude (1637-1707)- életrajzát, illetve tevékenységét is.

A versmondókat (Roşu Diana, Kriszta Alexa, Biró Krisztina, Bernát Attila, Szabó Dominik, Czirják Dávid, Czirják Kristóf és Szlafkay Andrea) Józsa Gyöngyi és Szlopp Bernadett készítették fel. A következő költemények hangzottak fel: Dsida Jenő- Pünkösd, Bódás János- Imádság Szentlélekért, Ölbey Irén- Pünkösdi Lélek, Schrenk Éva- Pünkösd, Reviczky Gyula- Pünkösd napja, illetve a Pünkösd, valamint ismeretlen szerzőktől a Pünkösd és a Pünkösdi harangok című versek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!