ERDON Helyi hírek

2015.04.29. 13:07

Tiltakoztak a közbirtokossági tagok

Szerda délelőtt tiltakozó megmozdulást szerveztek a Bihar megyei közbirtokossági szövetkezetek tagjai, akik a mezőgazdasági miniszter 619/2015 számú rendelete és a a 3/2015 számú rendelet ellen tiltakoznak, mert ezek a jogszabályok olyan túlzott, bürokratikus előírásokat tartalmazok, melyek gátolják a közbirtokosságok tagjait abban, hogy a tulajdonukban lévő legelőkre terület alapú uniós támogatást igényeljenek a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségen (APIA) keresztül.

Szerda délelőtt tiltakozó megmozdulást szerveztek a Bihar megyei közbirtokossági szövetkezetek tagjai, akik a mezőgazdasági miniszter 619/2015 számú rendelete és a a 3/2015 számú rendelet ellen tiltakoznak, mert ezek a jogszabályok olyan túlzott, bürokratikus előírásokat tartalmazok, melyek gátolják a közbirtokosságok tagjait abban, hogy a tulajdonukban lévő legelőkre terület alapú uniós támogatást igényeljenek a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségen (APIA) keresztül.Cipleu Alexandru, A Bihar Megyei Erdő- Legelő- és Mezőgazdasági Területek Közbirtokossági Szövetségének elnöke a tiltakozás helyszínén, a Bihar Megyei Prefektúra nagyváradi székhelye előtt elmondta, hogy nehezményezik azt is, ahogyan a vadászterületeket kezelik az illetékesek, ugyanis a vadállatok feldúlják a gazdák termőterületeit, így ősszel sokuknak nem marad mit betakarítani. Cipleu hozzátette, hogy ezekben az ügyekben hétfőn egyeztettek a mezőgazdasági miniszterrel, akitől konkrét megoldási javaslatokat várnak. A szerdai nap folyamán több tucatnyian gyűltek össze a prefektúra előtt, és a közbirtokosságok képviselői megbeszélést folytattak Claudiu Pop prefektussal is, aki átvette a beadványukat. A közbirtokosságok jövő hétre megbeszélésre hívták a prefektúra székhelyére az összes Bihar megyei parlamenti képviselőt, hogy megbeszélést folytassanak a közbirtokosságok gondjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!