ERDON Helyi hírek

2015.04.26. 15:18

Elkezdődött a motoros szezon

Mintegy ötszáz motoros gyűlt össze szombat délután, a White Wolves motorosklub által immár hagyományszerűen megszervezett szezonnyitó ünnepségen.

Mintegy ötszáz motoros gyűlt össze szombat délután, a White Wolves motorosklub által immár hagyományszerűen megszervezett szezonnyitó ünnepségen.

Amint az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, a rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a közlekedésben résztvevők figyelmét: figyeljenek a motorosokra, hiszen az évnek ebben a szakaszában bármikor találkozhatnak velük. A rendezvény jelmondata a „Becsüld az életet, osszd meg az utat” volt, jelezve ezzel is: a balesetek elkerülése érdekében a gépkocsivezetőknek őket is tisztelniük kell.

A Lotus Center parkolójában megszervezett rendezvényen egyaránt láthatóak voltak drága és egyszerű motorok, sőt, két, negyvenes években gyártott jármű is ott díszelgett. „Nagyon szeretem ezeket a találkozókat. Régi barátokat találok itt, akikkel amúgy a városban nem nagyon futok össze. A motor nem csupán közlekedési eszköz, hanem passzió és életstílus is” – válaszolt kérdésünkre az egyik résztvevő.

Több hazai motorosklub is képviseltette magát, sőt, egy debreceni klub is részt vett, ezenkívül sok egyéni motoros jött el. Mindannyian fél ötkor indultak el az állomás irányába, onnan a Dacia sugárút, majd a Decebal sugárút és a Sucevei utca következett, ahonnan a Félix-fürdő felé vették az irányt, majd vissza a parkolóba. A résztvevőket rendőrök kísérték motoron és a csendőrök is ügyelték a biztonságot.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!