ERDON Helyi hírek

2015.04.16. 16:26

A Green-Stream – Zöld Áram Alapítvány meghívja Önöket, hogy látogassák meg a „Hidro-Forest” Tanösvényt és a Látogatóházat Túrterebesen! (PR-cikk)

Túrterebes páratlan természeti környezetében épült meg az Információs központnak és Látogatóháznak otthont adó tájazonos faház 2013-ban.

Túrterebes páratlan természeti környezetében épült meg az Információs központnak és Látogatóháznak otthont adó tájazonos faház 2013-ban.

Az épület 4 előadóterme különböző foglalkozásoknak, játékoknak, tevékenységeknek, előadásoknak biztosít helyet, az odalátogató csoportok a Túr mente természeti értékeit is megtekinthetik. Bár méltán vagyunk büszkék Látogatóházunkra, saját tanösvényére, mely a növényeinket ismerteti meg a diákokkal, mégis fejlődnünk kell ezen a területen is. Ugyanis nincs a Látogatóház környezetében egyetlen fa vagy bokor sem. Elhatároztuk, hogy az első lehetséges alkalommal ültetünk – erre került sor április 8-án, amikor a túrterebesi iskola VIII. osztályos tanulói az „Iskola másként” program keretén belül kb. 50 darab különböző csemetét (akác, hárs, orgona, japánbirs, kőris) ültetett el. Ez egy első lépés volt a Látogatóház közvetlen környezetének kialakításában, ezért ha szeretnének meglátogatni, szeretettel várunk mindenkit, és ha netalán valamilyen őshonos növénnyel szeretnék gazdagítani környezetünket, nagyon szívesen fogadjuk!

Elérhetőségeink a honlapunkon: www.hidroforest.eu, vagy Facebook-oldalunkon.

A hirdetés megjelenését a Bethlen Gábor Alap tette lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!