ERDON Helyi hírek

2015.03.05. 12:53

Tavaszi nagytakarítási kampány

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat a tavaszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500-2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Az első szektor

Március 16-21. közt a következő utcák által behatárolt területen zajlik a gyűjtés: Városháza, Independenței/Kossuth, Nagyvásár tér, Gheorghe Costaforu, Decembrie 22. tér, Ronald Regan, Ceyrat, Universității/Rulikowszki, Ogorului, Aradi út, Decebal, Principatele Unite.

A gyűjtési pontok: Tudor Vladimirescu/Körös utca (a Victor üzlet parkolója), Kaszárnya tér, Crișului /Simion Ștefan utcák kereszteződése, Principatele Unite/volt informatikai központ melletti híd, a Zöldfa utca két vége, Mihail Kogălniceanu / Mihai Viteazul, Sucevei/Ion Ghica, Alexandru Vlahuță /Tănase Constantin, Nicholaus Olahus /Horea, Mediașului/Constantin Tănase, Gheorghe Costaforu /Decembrie 22. tér, Ronald Reagan (Pece híd), Ceyrat /Rulikowszki Alexandru Vaida Voievod /Mărăști, Ion Vidu /Mimozei, Cloșca/Constantin Tănase, Feldioarei, Európa-negyed, Mihai Pavel /Kálvin János, Titu Maiorescu /Muscatei, Cuza Vodă /Bradului, Simion Bărnuțiu /Sulyok István, Cuza Vodă /Titu Maiorescu, Iuliu Maniu / I. L. Caragiale, Decebal /Tuberozelor, Scurtă /Rimanóczy Károly, Octavian Goga /Traian Blajovici, Vlădeasa /Alexandru Roman, Padișului /Făgurelui.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!