ERDON Helyi hírek

2015.03.25. 11:24

Mi történik a baleset után?

Egy szimulált balesetet nézhettek végig kedden az Eminescu főgimnáziumnak azok a diákjai, akik rendőriskolába szeretnének járni.

Egy szimulált balesetet nézhettek végig kedden az Eminescu főgimnáziumnak azok a diákjai, akik rendőriskolába szeretnének járni.

Érdekes jelenetre lehettek figyelmesek azok a járókelők, akik kora délután a December 1 téren tartózkodtak: diákok egy csoportja állt körül egy „sebesültet”, akit épp elsősegélyben részesítettek a mentők, miközben két rendőr szolgált magyarázatokkal arról, hogy mi a tanúk szerepe és miért fontos fotókat készíteni a baleset helyszínén.

Tudnivalók

A jelenet a Rendőrség Napját megelőző, diákoknak szóló rendezvénysorozat része volt. Az Eminescu főgimnáziumnak azok a tizenegyedik osztályos tanulói, akik rendőriskolába szeretnének járni az érettségit követően, a délelőtt folyamán egy baleset megelőzésről szóló előadást hallgattak a közlekedésrendészet székhelyén, délután pedig részt vettek egy baleset szimulálásán.

A baleset forgatókönyve az volt: mielőtt balra kanyarodott volna, a kerékpáros (akit az egyik diák alakított) nem nézett körül, s elütötte egy autó. A bicikli tönkrement, ő pedig néhány méterrel odább zuhant.

Dorin Sava, a közlekedésrendészet vezetője, valamint Claudiu Ciuclea közlekedésrendész elmagyarázta, miért fontos méréseket és fényképeket készíteni a baleset színhelyén, mik a rendőrség, illetve a mentők legfontosabb teendői. Kihangsúlyozták: a sebesültet nem szabad elmozdítani helyéről, ugyanis gerincsérülés esetén ennek beláthatatlan következményei lehetnek.

A sérültet időközben elsősegélyben részesítették, a rendőrség pedig elvégezte a szükséges méréseket.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!