ERDON Helyi hírek

2015.03.12. 17:15

Költségvetés kiegészítésről szavaztak

Egyöntetűen megszavazták a megyei tanácsosok a csütörtöki, rendkívüli ülés egyetlen napirendi pontját, a költségvetés kiegészítést. Hozzászólások nem voltak, a gyűlés öt percig sem tartott.

Egyöntetűen megszavazták a megyei tanácsosok a csütörtöki, rendkívüli ülés egyetlen napirendi pontját, a költségvetés kiegészítést. Hozzászólások nem voltak, a gyűlés öt percig sem tartott.

Uniós finanszírozási programokkal kapcsolatos, illetve új repülő útvonalakra kiírandó versenytárgyaláshoz fűződő határidők miatt vált szükségessé a költségvetés módosítása, tudatta Cornel Popa megyei tanácselnök, majd szavazásra bocsátotta a tervezetet, mellyel a tanácsosok ellenvetés nélkül egyetértettek.

Az egyik uniós projekt, melynek gyakorlatba ültetéséhez március 16 és 27 között bizonyos összegeket ki kell fizetni, a Bihar megyei hegyimentők felkészítési központja, ahol a Bihar megyei hegyimentők a svájci St. Gallen hegyimentőivel vesznek majd részt tapasztalatcserén, a másik projekt pedig a hulladéktárolás korszerűsítésére vonatkozó eljárás bevezetésére.

Egyúttal, amint a tervezet hivatalos indoklásában szerepel, tavaly márciusban jóváhagyták a nagyváradi reptér által biztosított útvonalak kiegészítését, az ezzel kapcsolatos állami támogatás pedig a versenytárgyalás elkezdéséhez van kötve.

Az eredeti költségvetéshez tehát hozzáadták a 177 ezer lejes pluszjövedelmet, mely kártérítésekből, visszafizetésekből származott, az 13 ezer lejes állami támogatást a közszolgálatok hatékonyságának növelésére, 63 ezer lejt, melyet a Natura 2000 környezetvédelmi területek megóvására vonatkozó projekten belül kérvényeztek, továbbá 24 ezer lejt, melyet a fogyatékos személyek társadalmi beilleszkedését célzó projektre kaptak, továbbá 214 ezer lejt, melyet a román-svájci együttműködési program keretén belül kaptak, a Bihar megyei hegyimentők felkészítését célzó központ létesítésére.

Egyebek mellett 117 ezer lejjel csökkentették a javakra és szolgáltatásokra szánt összeget, s ebből visszafizetik olyan építkezésekre vonatkozó engedélyeknek az árát, melyeket végül nem hajtanak végre.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!